logo
Hovedmeny


Valgkomitéen foreslår sentralstyre
Av Vemund Snartland, 16. September 2004  
Valgkomitéen foreslår at generalforsamlingen i tillegg til å velge president og vicepresident også skal velge websjef og økonomisjef. Disse fire skal utgjøre forbundets sentralstyre og stå for den daglige ledelse.


Begrunnelse for vedtektsendringer

Til:NBgFs generalforsamling

Fra: Valgkomitéen

Sak: Forslag til vedtektsendringer

Dato: 16.9.04

 

I arbeidet med å finne de beste kandidater til forbundets ledelse har valgkomitéen gjort en rekke sonderinger i klubbene, vi har hatt samtaler med dagens ledelse og med potensielle kandidater. I tillegg til å lete etter egnede og interesserte kandidater, har vi vært opptatt av rammebetingelsene for forbundets ledelse, og vi har konkludert med at det kan være behov for visse endringer.

Valgkomitéen fremmer derfor forslag om at vi utvider den valgte ledelsen til å omfatte president, vicepresident, websjef og økonomisjef, og at vi kaller denne ledergruppen for NBgFs sentralstyre.

Forslaget innebærer i hovedsak en formalisering av dagens realitet, med det tillegg at økonomifunksjonen styrkes med en egen økonomisjef. Vi tror at etableringen av et sentralstyre vil være egnet til å gi ledelsen økt legitimitet, dessuten gjøres ansvarsforholdene tydeligere.

Videre foreslår valgkomitéen at revisorene får utvidet sitt ansvarsområde til også å omfatte kontroll med at forbundsledelse og klubber oppfyller sine forpliktelser. Betydningen av kompetente og uavhengige kontrollorgan kan neppe undervurderes og vil etter alt å dømme bare bli større ettersom forbundet vokser.

Endelig foreslår vi at valgkomitéen utvides til å bli en valg- og vedtektskomité som får ansvaret for å »lede utviklingen og vedlikeholdet av vedtekter og regler.»

Arbeidet med å sørge for at vi har effektive og forsvarlige vedtekter og regler er et omstendelig arbeid, og kan med fordel delegeres til et organ som har en viss avstand til den daglige ledelse. Siden valgkomitéen allerede steller med organisasjonsstruktur og vedtektene, er det hensiktsmessig å samle dette ansvaret her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND