logo
Hovedmeny

Halvor Losnedahl ny mestermester [Oppdatert]
Av Øystein Johansen, 23. Januar 2005
Halvor Losnedahl slo Odin Spillum Svendsen i finalen i Mestermøte i går kveld. Gratulerer.

Fredagshygge

Mestermøte 2004 ble avhold på Cementen denne helga. En backgammonhelg med mange aktiviteter og mye hygge. Fredagskvelden kom fem av spillere fra Oslo og tre av spillerne fra Bergen. Som første oppvarming spilte tre Stavangerspillere en bymatch mot tre spillere fra OBgK. Oslospillerne vant 2-1, og fikk dermed hver sin øl i premie. Senere på kvelden ble det Blitz (Karl vant mot Øystein i finalen) og Jackpot. Til Jackpot-finalen kom Thorleif og Hans. Finalen ble spilt på søndag og ble vunnet av Hans.

Thorleif-Jørn

Hans slo Arne Kristian og Odin slo Martha. I matchen mellom Karl og Peter ble det noe spennende på slutten. På stillingen 12-9 til Karl (match til 15) ledet Peter klart i løpet. Han doblet til 2 og Karl tok. Peter klarte å bryte kontakten, men så begynte han å rulle 21. Peter kastet 21 og 31 og det som verre var i flere kast. Tilslutt oppsto denne situasjonen:

Karl på kast. Kubespill?
Peter O. 9p

pip: 10
15p match
Karl 12p pip: 8

Karl tenker seg litt om og sender så kuben over til 4. Peter tenker litt men tar kuben med selvsikkerhet. Da ruller Karl 55. Karl går videre til kvartfinale.

Matchen mellom Kvaal og Øyvind er over før vi rekker helt å skjønne hva som har skjedd. Kvaal tar en rask ledelse til 7-0. I det neste spillet dobler Kvaal aggressivt til 2, men får den senere igjen til 4. Stillingen snur igjen Kvaal vinner gammon og åtte poeng.

Eirik vinner mot Tomas og Jørn vinner mot Thorleif. Halvor vinner mot Tor.

Dramatikk i kvartfinalene

I kvartfinalen mellom Odin og Hans oppstår det stor dramatikk. På stillingen 14-13 er begge spillerne nær på å tape på tid. Odin klarer imidlertid å vinne spillet slik at matchen fortsetter til DMP. I det DMP begynner har begge spillerne et knapt minutt igjen på sin klokke. Odin har litt knappere med tid en Hans. Likevel klarer Odin å spille så fort at det er Hans sin tid renner akkurat ut i det så godt som har vunnet stilling på brettet. Det blir møte mellom turneringslederen og turneringskomiteen. Etter et lite møte og sjekking av klokkereglene blir det klart at Odin går videre til semifinalen, og at Hans har tapt på tid.

Semifinaler

I semifinalen spiller Karl mot Odin. Odin vinner.

I den andre semifinalen spiller Halvor mot Eirik. På scoren 10-7 til Eirik oppstår en spennende stilling. Halvor har tatt imot en kube og har denne stillingen:

Hvordan skal Halvor flytte 2-4?
Eirik 10p

pip: 103
15p match
Halvor 7p pip: 107

Halvor velger å spille bar/23* 6/2! Dette er et godt trekk som mange kanskje ville hatt vondt for å spille. Å spille fireren fra 13 eller å spille 5/1 er faktisk en stor "blunder".

Så danser selvfølgelig Eirik og stillingen blir dermed slik:

Halvor på kast. Kubespill?
Eirik 10p

pip: 126
15p match
Halvor 7p pip: 101

Skal Halvor doble? Og hvis Halvor dobler skal Eirik ta?

I alle fall: Halvor dobler, Eirik tar. Halvor kaster 44 og dekker begge blottene i bordet. Så ruller han inn gammon, 8 poeng og er dermed klar for finalen.

Finalen

Finalen ble også spennende. Halvor satt i god gli og spilte i tillegg godt. Øyvind noterte finalen, og den er lagt ut med GNU Backgammon-analyse her. I tillegg kan du laste ned matchen i .mat-format her.

Bilder

Øystein og Karl tok noen bilder, se bildegalleriet

Mesterturnering på søndag

Ikke nok med at Halvor ble Mestermester -- Halvor vant også mesterturneringen på søndagen. Gratulerer! Halvor skal sikkert kvalifisere seg til Mestermøte neste år også.