logo
Hovedmeny


Norsk Tankesportforbund
Av Arne Kristian Nordhei, President NBgF, 16. November 2005  
Norsk Tankesportforbund ble etablert i Oslo 15.11.2005 og er en sammenslutning av 6 forbund som utøver organisert tankesport under konkurransemessige vilkår. Norges Backgammonforbund er med, og Hanna Nilsson er valgt inn som styremedlem. Dette er en stor dag for NBgF.


De seks forbundene er Norsk Sjakkforbund, Norsk Bridgeforbund, Norges Postsjakkforbund, Norges Othelloforbund, Go i Norge og Norges Backgammonforbund.

NBgFs representanter under stiftelsesmøtet var visepresident Hanna Nilsson og websjef Ole Friis Iversen. Hanna markerte seg under møtet og hennes organisasjonserfaring førte henne rett inn i det nyvalgte styret. Fra stiftelsesmøtet kan du lese protokollen og de valgte følgende styre:

Helge Stanghelle (president Norsk Bridgeforbund), styreleder
Torstein Bae (president Norsk Sjakkforbund), styremedlem
Anne Lene Johnsen (bridge), styremedlem
Simen Agdestein (sjakk), styremedlem
Hanna Nilsson (visepresident NBgF), styremedlem

Det er ingen tvil om at det er en dyktig gjeng som skal representere oss, og det skal bli spennende å se om vi lykkes med å realisere målsetningen med etableringen av tankesportforbundet.

Her kan du lese vedtektene til Norges Tankesportforbund. Vi tror at dette på sikt sterkt vil bidra til å øke backgammons anseelse som et ferdighetsspill.

Her er noen av tankene bak dannelsen av Norsk Tankesportforbund:

  • Norsk Tankesportforbund er et supplement til Norges Idrettsforbund, og har ved stiftelsen nærmere 14 000 medlemmer i Norge.
  • Norsk Tankesportforbund vil ha kontakt med offentlige myndigheter og arbeide for å utbre kunnskap og forståelse for tankesport som positiv verdiskaper i samfunnet.
  • Norsk Tankesportforbund skal virke på partipolitisk nøytralt grunnlag og representere norsk tankesport internasjonalt gjennom The International Mind Sports Association (IMSA).
  • IMSA arbeider bl.a. med IOC for å arrangere the World Mind Games i forbindelse med de olympiske vinterlekene.
  • IMSA har også kontakt med UNESCO og FN og ser spesielt på hjernesport som viktig for å høyne utdanningsnivået og fremme psykisk helse.
  • Tankeidrett utfyller og komplementerer fysisk aktivitet og virker inkluderende og spilles av mennesker uavhengig av bakgrunn, alder og sosiale forhold.
  • Martin Andresen, landslagspiller og tidligere kaptein på det norske landslaget, er i tillegg til topp fotballspiller også en engasjert bridgespiller på høyt nivå. Martin vektlegger spesielt betydningen av å kombinere fysisk og psykisk trening.
  • Norsk Tankesportforbund er opptatt av verdien av mental trening og den samfunnsmessige betydningen det har at flest mulig deltar i organisert virksomhet som stimulerer og utfordrer hjernen.
  • Norsk Tankesportforbund ser for seg at det i flere byer kan etableres egne sentre for tankeidrett. Her kan bridge, sjakk, backgammon, othello osv. utøves og utvikles og tilby en møteplass for folk i alle aldre med vekt på trivsel, kunnskap og utvikling.

Bilde fra stiftelsesmøte:

Tilstede på bilde, fra venstre:
Torstein Bae (Sjakk), Tor Birger Skogen (Othello), Johan Dovland (Othello), Ole Friis Iversen (Backgammon), Roaul Abrahamsson (Sjakk), Anne Lene Johnsen (Bridge), Rune Handal (Bridge), Hanna Nilsson (Backgammon) og Vidar Taksrud (Postsjakk)



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND