Nå er det snart klart for det sjette Mestermøtet. De 16 beste skal 21. januar møtes i Bergen for å kåre Mestermesteren.">
logo
Hovedmeny


Mestermøte 2005 – finalistene [OPPDATERT 13.januar]
Av Arne Kristian Nordhei, President NBgF, 13. Januar 2006  
Nå er det snart klart for det sjette Mestermøtet. De 16 beste skal 21. januar møtes i Bergen for å kåre Mestermesteren.


Det ligger allerede ute en innbydelse til turneringen, og til alt det andre som skjer denne spennende helga i Bergen. Følg med på nbgf.no for oppdateringer.

Selv om det skjer mye disse dagene så er det Mestermøtet som har hovedfokus. Totalt har det deltatt 1146 spillere på årets mesterturneringer, noe som er en oppgang på over 20% fra 2004. 14 av de 16 kvalifiserte sa ja til å spille turneringen. Dermed kunne vi meddele en glad nummer 17 og nummer 18 på lista om at de var klare for Bergen-tur.

Det spilles cup. I første runde skal de fire øverste på lista trekkes ut mot de fire som har færrest mesterpoeng av de 16 kvalifiserte. Gruppe 2 (plass 5-6-7-8) trekkes ut mot spillere i gruppe 3 (9-10-11-12). Les mer om dette i reglene, paragraf 4.2. De i samme seeding-gruppe kan ikke møtes før i en eventuell semifinale.

Redigert 13/1-06. Legg merke til at noen har byttet trekningsgruppe!


Gruppe 1
1 Øystein Pettersen, Bergen (Regjerende Norgesmester)
2 Elias Kritikos, Bergen
3 Tommy Nesbakk, Trondheim
4 Jostein Flood, Oslo


Gruppe 2
5. Karl Frogner, Oslo
6. Dagfinn Snarheim, Trondheim
7. Svein Dybvik, Oslo
8. Halvor Losnedahl, Bergen (Mestermester 2004)


Gruppe 3
9. Henning Mælen, Bodø
10. Peter Olav Lura, Stavanger(/Haugesund)
11. Sondre Rike, Oslo
12. Øyvind Bjørkås, Bodø


Gruppe 4
13. Øystein Johansen, Stavanger
14. Hans Liby, Oslo (Mestermester 2000)
15. Amir Kargeray, Stavanger
16. Shahab Ghodsi, Oslo



Bordet står dekket for en rekke interessante oppgjør, og vi regner med at det er mange som ser fram mot 21.januar med skrekkblandet fryd.

Det skal settes av inntil en tredjedel av innsatsen til et reiserefusjonsfond. Dette er ikke nok til at de reisende får utbetalt maksimalbeløpet. Sentralstyret har likevel bevilget ca 400 kroner slik at maksbeløpet utbetales. De som reiser fra Stavanger, Trondheim og Oslo kan får 500 kroner i reisestøtte, de fra Bodø og Tromsø 1000 kroner.

Det er svært viktig at dersom man vet at man likevel ikke kan spille sier i fra til undertegnede så tidlig som mulig. Alle skal ha sjansen til å bestille seg så billige billetter som mulig, særlig mtp at reisestøtten langt fra dekker de faktiske utgiftene.

Det gjenstår da bare å ønske de involverte og arrangør LYKKE til. De som kommer utenbys fra gleder seg veldig mye til å spille i det spennende Bergens-miljøet. Som kjent rulet BBgC forrige NM.


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND