logo


Klubb-/ nett-turneringer
Av Yvonne Pasali, 13. April 2010 15:28.
Sist endret 12. August 2021 10:22
 
Klubb- og Nett-turneringer i BBgC


BBgC har for tiden følgende faste aktiviteter:

Vanlige mandagsturneringer: Første mandag i måneden spiller vi Stoltzen Opp! (se lenger nede på siden), fire runder med 3,5,7 og 9-poengskamper.  Hver seier gir like mange Stoltze-poeng som matchlengden, de fire beste går til finalespill.  Ellers har vi vanlig cup med oppsamling med hhv 9- og 7-poengs kamper, eller double elimination med 9 poeng på vinnersiden og 5 poeng på tapersiden.

Nett-turnering: Siste fredag i hver måned kjører vi nett-turnering på PlayOK med 7-poengskamper.  Det er gratis å delta, men vi åpner også for mulighet for sidebet opp til 200 kr, som må vippses/ betales kontant til turneringsleder før start.

Mesterturneringer: Legges stort sett til nest siste mandag i måneden, men noen vil også arrangeres på enkelte torsdager og i forbindelse med andre arrangement, slik som Bymesterskapet. Se Turneringskalenderen for dette. Her vil du også kunne se andre klubbers MT + internasjonale turneringer.

Netturneringer arrangert av BBgC på PlayOK vil foregå som følger:

1. Turneringen er åpen for alle medlemmer av NBGF. Alle spillere må opprette bruker på PlayOK med initialer etterfulgt av NBGF medlemsnummer som brukernavn. Eksempel: Yvonne Pasali -> yp2649.                            

Påmelding 0,- til 200,- (kontant eller Vipps til TL før turneringsstart) 

2. Dersom du ikke har vært med på netturnering i regi av BBgC før, så send en melding til 93018700 senest en time før turneringsstart med fullt navn samt brukernavn. Dette for at TL skal lagre deg som kontakt på PlayOK + at man kan kontaktes på mobil om noe skulle oppstå.

3. Når du er logget inn på PlayOK, så klikk på «turneringer» i menyen øverst, og se etter turnering satt opp av yp2649. Man kan gå inn tidligere og 5 min før start får man spm om å være med. Trykk ja og huk av for "chat" slik at du kan se hva som skrives i lobbyen.

4. Turneringen blir satt opp med fire runder med 7-poengskamper i PlayOKs system. Alle spillere får spille fire kamper, den eller de med flest seire vinner turneringen. Med fire runder setter systemet til PlayOK et tak på 16 spillere. De 16 første som melder seg på turneringen inne på PlayOK får delta.

5. Alle matcher blir ratet hos NBGF. Vær forberedt på å spille fire kamper uansett hvordan det går i de første rundene. Alle kamper som PlayOK registrerer med en vinner og en taper vil bli ratet.

6. Hver spiller får 7 min i tidsbanken til å gjennomføre en match. Det er 12 sec delay før tiden din begynner å gå så snart det er din tur. Dvs 7 min + delay om man spiller til 7 P.

Flytter du den første brikken frem og tilbake, er det en bevegelse og du kan bruke så lang tid du vil innenfor de 7 du har til rådighet.  Når du også flytter brikke 2, er det motstanders tur. 

7. Det anbefales å teste ut PlayOK på forhånd, for å se hvordan brukergrensesnittet er.

Stoltzekleiven Opp! fungerer slik:

Det spilles først fire runder med tilfeldige motstandere:
- runde 1 til 3 poeng
- runde 2 til 5 poeng
- runde 3 til 7 poeng
- runde 4 til 9 poeng

Vinneren av hver kamp får like mange Stoltze-poeng som matchlengde (eks.:
en som vinner runde 1 og runde 3 får 3+7=10 poeng).  De fire som har flest
poeng etter de fire rundene spiller semifinaler og finale, begge til 9
poeng. Det deles ikke ut Stoltze-poeng i semifinale og finale.

Når vi er et odde antall spillere vil det bli en bye i hver av de fire
første rundene. En bye teller som seier, dvs. at de som får bye tar med
seg like mange Stoltze-poeng som matchlengden er verdt.

Når flere står likt om fjerdeplassen, så spilles det DMP om hvem som
får semifinaleplass. 

Første Stoltze-turnering for høsten 2021 spilles mandag 2. august. Insentiv for de som taper de to første matchene: Alle poeng man oppnår i Stoltzen Opp blir ført i en tabell frem til og med 6. des 2021.  Den som da står med flest Stoltze-poeng vinner et gavekort på 500,- og den som har nest mest poeng får et gavekort på 400,- Så selv om du taper de to første matchene og ikke har mulighet til å vinne akkurat den kvelden, så er det vel verdt å få med seg en seier i siste kampen.

I tillegg får alle som møter opp og spiller på en mandag eller lørdagsturnering i
løpet av sesongen 1 Stoltze-poeng per oppmøte.  Dette gjelder alle
klubbturneringer, ikke bare Stoltzen Opp.

Her kan du se resultatene for høsten 2021.

*******.

Verken våren 2021 eller i hele 2020 ble der ikke startet Stoltzen Opp! pga covid -19 :-(

*******

Her kan du se resultatene for våren 2019.  Vinner: Yvonne Pasali, 2: Tor Magne Undeland

Her kan du se resultatene for høsten 2019. Vinner: Tor Magne Undeland, 2: Yvonne Pasali

********

Her kan du se resultatene fra våren 2018. Vinner: Olav Otterlei, 2: Kim Henning Nordberg

Her kan du se resultatene fra høsten 2018. Vinner: Tor Magne Undeland, 2: Jørn Inge Nesdal

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND