logo


OBGK - Utmerkelser
Av Styret OBGK, 14. Januar 2008 14:35.
Sist endret 3. Februar 2021 15:46
 
Hvert år deler Oslo BackgammonKlubb ut 3 priser :


Årets spiller

År
Vinner
Juryens begrunnelse
2020
Dagfinn Snarheim

Dagfinn vant verdens mest prestisjefylte turnering Gibraltar Open, han var finalist i Mestermøtet, Norges første vinner av Norwegian Galaxy Championship, vant Drammen bymesterskap og oppnådde tidenes høyeste mesterpoeng i en sesong.

2019
Zoran Krogstad

Zoran vant Mestermøtet for 2de gang, en prestasjon bare 3 andre spiller har klart før han.

2018
Chris Hedberg

Chris vant Advanced klassen i Nordic Open i et felt med mer enn 120 spillere og med det kvalifiserte han seg til Chhampion klassen i 2019. Han vant også online NM med over 40 spillere.

2017
Ronny Sandvik

Ronny var den Oslospilleren som gjorde det best i 2017 da han kom til finalen i Norgesmesterskapet i Tromsø.

2016
Chris Hedberg

Chris er regjerende norgesmester og dermed en soleklar vinner av tittelen «årets spiller». Chris ble kåret til norgesmester i Bergen i september i 2016 etter å ha vunnet finalen mot Dagfinn Snarheim. Det var 52 spillere som deltok i mesterklassen. Dette var Chris sin første NM-tittel.

2015
Karl Frogner

Karl gjorde en spesielt god innsats i flere bymesterskap i 2015. Han ble bymester i Stavanger i august, og var dessuten finalist i Tønsberg og Drammen bymesterskap. I tillegg ble han toppscorer i vårsesongen i Osloserien. Han var også den som kapret desidert flest mesterpoeng i Norge i 2015.

2014
Hall Skåra Hall fulgte opp norgesmestertittelen fra 2013 med en flott sesong i 2014. Han vant først Mestermøtet som ble arrangert i begynnelsen av året. Deretter deltok han i sin første utenlandske turnering og vant! Turneringen var London Open og 188 spillere deltok deriblant verdens tre beste spillere iht giant-lista: Mochi, Michi og Falafel. Hall vant åtte strake runder i turneringen. I tillegg vant han Oslo Open som ble arrangert senere på året.
2013
Hall Skåra

Flere OBgK-spillere har oppnådd gode resultater i 2013. Prisen gikk imidlertid til Hall Skåra som ble norgesmester august 2013. I tillegg vant han høstsesongen i Oslo-ligaen og var finalist i Oslo Open.

2012
Victor M. Petersen

Flere OBgK-spillere har utmerket seg med glimrende resultater i 2012. Juryen kom imidlertid til slutt frem til at den største bragden stod nok Victor for da han spilte seg helt frem til semifinalen i verdensmesterskapet i backgammon i Monte Carlo. Han var svært nær ved å ta seg helt frem til finalen etter et knepent dmp-tapt til japaneren Michi. En imponerende prestasjon! Arbeidsgiveren til Victor skrev etter mesterskapet en artikkel om Victor. Les den her.

2011
Sondre Rike

Det var i år liten tvil om hvem som skulle få tildelt utmerkelsen ”årets spiller”. For når man blir norgesmester og samtidig vinner et bymesterskap (Nesodden), er man en selvskreven kandidat. I tillegg nådde Sondre Rike semifinalen i Champions League og han spilte også på ”landslaget” i Nations Cup hvor det norske laget havnet på en strålende tredjeplass. I en av kampene slo bl.a. Sondre knock-out på selveste Mochy Han har oppnådd følgende meritter i 2011 : Vinner av NM Vinner av Nesodden Bymesterskap Semifinale Champions League

2010
Johnny Kurisaki Tønnessen

Det var flere kandidater til denne prisen, men Johnny utmerket seg i år som en suksessrik spiller i de internasjonale turneringene. Johnny har i mange år vært blant de Oslospillerene som alltid oppnår noe i internasjonale turneringer, men har sjelden gått hele veien. I år var det "Johnnys tur" Han har oppnådd følgende meritter i 2010 : Vinner av Osloligaen Vår-2010 Vinner av Oslo Open 2.plass i Consolation VM

2009
Shahab Ghodsi

Det var flere kandidater til denne prisen. Men Shahab har utmerket seg som spiller, og samtidig satt Norge på backgammon-kartet ut i verden. Han har oppnådd følgende meritter i 2009: (ikke tids-kronologisk rekkefølge) Finale i WSOB Semifinale i Oslo Open 2.plass i Main CP Praha 4-dels finale Main CP London

2008
Espen Selbæk

Espen startet med aktiv backgammonspilling i 2003. Han har hatt en rask utvikling. Etter å ha vært nære t par ganger, semifinalist i NM og 2 ganger i Oslo Bymesterskap, så gikk han til topps i årets Oslo Open. Han kom også til semifinalen i Swedish Open. Espen er ivrig på å tilegne seg mye bg teori for å forstå spillet bedre, hans favoritt bok er "Boot Camp" av Walter Trice.

2007
Atle von der Fehr

Atle har i mange år vært en veldig habil spiller. I år holdt han på å vinne Swedish Open for tredje gang på fire forsøk (vant i 2004 og 2006), men måtte dessverre se seg slått i semien. Atle er blant dem som tar spillingen sin veldig seriøst, han har begynt å notere alle sine kamper, og han bruker GNU veldig mye for å forstå sine feil. I år startet Atle også et helt nytt lag i Osloserien, Hustler Busters, meningen var å vippe seriens dominante lag, Hannas Hustlers, av tronen. Det klarte de, men de ble dessverre bare nummer to i serien med ett poengs margin.

2006
Hans Liby

Hans har siden Backgammon-Norge startet å spille ratede matcher vært blant pionerene. Han er den i Norge som har spilt desidert flest matcher, og har en imponerende vinstsnitt på hele 60%. Hans har i mange år vært blant Norges aller beste spillere, og i 2006 presterte han i flere store turneringer gjennom året. I januar var han i finalen i mestermøtet for tredje gang, dessverre tapte han for barndomskompisen Halvor. Han var også blant de siste 16 i VM i juli. I oktober ble Hans Norgesmester for andre gang, mens han i november kom til semifinalen i Swedish Open og bidro også til at det Norske backgammonlandslaget slo Sverige.

2005
Tore Eklund Fredriksen

Tore har i mange år vært blant de beste spillerne i klubben. I 2005 har han en mengde gode prestasjoner å vise til: vinner av Oslo Open, finalist i Rotterdam Open, semifinalist i Consolation Paris Open, vinner av Superjackpotten i Aix Les Banes og i EM vant han et backgammonbord til €3000. Tore har alltid vært opptatt av å perfeksjonere spillet sitt mest mulig, og han er alltid hjelpsom med kommentarer til problemstillinger når han blir spurt om hjelp. Tore er også tidligere Norgesmester i Backgammon (1999). Hans favoritt uttrykk : "En gang mester, alltid mester!"

2004
Shahab Ghodsi

Shahab har i flere år vist stor styrke med en rekke gode resultater, og har i år gjort seg meget bemerket internasjonalt. Av gode resultater kan vi nevne semifinale i Nordic Open, vinner av dobbel konsultasjon i Venezia, vinner av last chance i Cannes, siste 4 (eller ble det 3.plass?) i Abu Dhabi og kvartfinale i Swedish. Han vant også oppsamlingen i bymesterskapet i Oslo. Shahab er en fargerik person som man ofte finner på klubbkvelder, og han leder i skrivende stund Osloligaen. Han deler også mye kunnskap når han spiller og har en utrolig begavelse i teknisk spill der han er mentor for selveste ex-verdensmesteren.

2003
Odin Spillum Svendsen

Odin har i løpet av året gjort seg bemerket på den internasjonale arena, der han gjorde det skarpt både i Nordic Open og i europamesterskapet. I oppsamlingsfinalen i NO var han nær ved å slå Nack Ballard, som for tiden trolig er verdens beste spiller. Om han er blitt inspirert av sin mer meritterte søster til å spille mer backgammon vites ikke, men at de har gode gener for spill er det ingen tvil om. Han er jo også en av landets dyktigste bridgespillere. Han oppfattes også som en meget munter spiller som kan spøke og le ved brettet, men han vet når han virkelig må konsentrere seg.

2002
Stefan Cecchi Berger

Stefan har i flere år vært en ambisiøs spiller som har vist at han er i stand til å ta hjem større og mindre turneringsseire. 2002 vil imidlertid stå som et år der mye gikk Stefans vei. Først i Monte Carlo der han stakk av med seieren i mellomklassen og på sett og vis kan kalle seg verdensmester, og senere i Swedish Open der han like godt dro hjem mestertittelen i et meget sterkt felt. Stefan har ikke vært like aktiv på klubbkveldene i år, men han viser seg som en spiller som har utholdenhet og evne ti lå være best når det gjelder. Og med de resultatene han har å vise til, er det umulig å komme utenom ham.

2001
Eirik Magne Johansen

Eirik har hatt en formidabel høst spillemessig og har feid oppover ratinglistene som et skudd. Han ble bymester i oktober og har vunnet hele syv klubbturneringer i årets siste fem måneder. Dessuten har han vist meget gode nerver i og med at han har vunnet samtlige finaler han har spilt i år. Foruten det har han i løpet av høsten skaffet seg ikke mindre enn tre blå sirkler på ratinglista, som hver betyr at han har vunnet ti kamper på rad. Vi forventer også å se Eirik på mestermøtet på nyåret. I tillegg viser Eirik engasjement når det gjelder organisering av turneringer, og det er aldri nei i hans munn når det gjelder å ta i et tak for klubben.

Årets nykommer

År
Vinner
Juryens begrunnelse
2020
Ilias Gidas

Ilias har vært en av klubbesn ivrigste spillere i 2020, noe som resulterte i en sterk 3de plass i Osloliagen Høsten 2020-

2019
Yazin Aktas

Yazin spilte seg helt fram til finalen i Norges 3de vanskligste turnering, Oslo Bymesterskap i et felt på på 34 spillere.

2018
Joakim Møller Rohde

Joakim leste tilfeldigvis om Nordic Open i 2018 da han var i København og reiste sporensteks til hotellet for å delta. Siden den gang har han vært en ivrig spiller i Oslo og var den nykommeren som utmerket seg best.

2017
Åshild Færevåg

Åshild har hatt en stigende fremgang som spiller i 2017 og tidlig på året så utmerket hunseg så psotivt at det ikke var noen tvil om hvem som skulle bli årets nykommer.

2016
Merzuk Jugo

Merzuk er en av flere nykommere til klubben i 2016. Merzuk er den av nykommerne som har oppnådd høyest rating i tiden han har spilt i klubben og viser stor entusiasme og potensiale for backgammon. Det blir spennende å følge hans utvikling i tiden som kommer.

2015
Monica Unosen Monica kom inn som et friskt pust i OBgK i 2015. Hun har møtt trofast opp til nesten alle ligaturneringene, og har spredt stor glede med sitt positive vesen. Hun har vært ærlig på at hun har mye å lære når det gjelder backgammonspilling, og at hun satser på å sakte, men sikkert, å bygge som opp til å bli en god backgammonspiller. Dette er et godt utgangspunkt for læring, og Monica har gjort gode fremskritt i 2015.
2014
Morten Bjellås Morten kom som ny spiller til klubben i 2014. Han har spilt jevnt og trutt i løpet av året, og det har ikke skortet på innsatsviljen selv om de store resultatene i ligaen har uteblitt. Hans innsats ble imidlertid kronet med seier i sommerturneringen som ble arrangert på Nesodden. Her slo han bl.a. den meritterte spilleren Shahab Ghodsi! Dersom Morten fortsetter sin innsats med uforminsket styrke, vil han kunne utvikle seg til å bli en dyktig spiller som nok vil kunne vinne flere turneringsseiere i fremtiden.
2013
Are Elgåen Are har vært en ivrig gjenganger på våre ukentlige ligaturneringer. Han har vært lærevillig samt lærenem, og har utviklet seg mye som backgammonspiller i 2013. I årets siste bymesterskap som ble avholdt i Drammen, kom han helt til finalen. På veien slo han to norgesmestre (Hall Skåra og Sondre Rike) i 9 poengs matcher. En imponerende innsats for en "førstereisgutt"!
2012
Charles Hill Charles er en av utlendingene som har funnet veien til OBgKs turneringer. Han har vært fast gjest på Kristiania Bar og Kafe på OBgKs tirsdagsturneringer i 2012, og har her vist stadig bedre resultater. Han vant ligaen om høsten og det er en stor prestasjon når vi vet at klubben har mange dyktige spillere som jevnlig deltar på ligakveldene. Før Charles startet å spille i klubben, hadde han faktisk aldri spilt turneringer live før. Etter hans ligaseier, ble det skrevet en intervjuartikkel om ham. Les artikkelen på hans morsmål (engelsk) her.
2011
Christopher Hedberg OBgK har fått mange nye medlemmer i 2011. Flere av dem har dukket opp jevnlig på OBgKs tirsdagsturneringer og vist stor spillerglede. årets nykommer har utviklet seg mye som backgammonspiller og har spilt seg frem til finalen ved hele fem anledninger! Han har vunnet ligaturneringen tre av gangene i 2011 etter å ha slått andre av klubbens veletablerte og dyktige spillere.
2010
Mats Persson Mats har vært den nykommeren som har bemerket seg mest positivt iår. Mats har vist seg som en ivrig spiller på klubbens turneringer, engang gikk han helt til topps, og fikk velfortjent skryt fra klubbens nestleder, Hall; Imponerende ligaseier!. Han har også deltatt i Osloserien med stor glød, det er det ikke ofte at nykommere gjør.
2009
Morten Joachim Henriksen Det er sjeldent at så mange nykommere har utpekt seg så positivt som i år. Morten har vist en utpreget iver og et engasjement for klubben. I tillegg har han lagt ned en del timer for at vi skal få et reservested å spille.
2008
Sturla Haugsgjerd Sturla startet å spille backgammon i klubben ved årets begynnelse. Han har vist seg som en veldig ivrig og lærenem spiller. Han er aktiv på forumet og har vært aktiv med å resie på utenlandske turneringer, han var bl.a i Japan Open ifm Asiareise på 4 måneder. Sturla har dessverre ikke vært så aktiv i klubben den siste tiden, men vi regner med å se han igjen en del ganger i 2009.
2007
Hall Skåra Hall har spilt backgammon i mer enn 25 år, men startet først som aktiv backgammon spiller i Oslo i 2007. Han spilte en del på start.no før han begynte å spille live. Hall er veldig ivrig på NBgFs forum og legger ut mange inlegg om brikkespill og kubestillinger. Han har tatt jevnt med poeng i Osloligaen og er allerde på en imponerende 41. plass på maratontabellen med over 110 spillere.
2006
Arne Hoem Arne startet med å spille aktivt Backgammon i Oslo Backgammon Klubb i januar 2006, og kom til klubben etter å ha spilt en del på "Start.no". Han har jevnlig plukket poeng i Osloligaen og er av over 90 stykker på en imponerende 23. plass på maratontabellen. Når Arne dukker opp på klubbturneringene er han som regel den aller første som møter opp, opptil en og en halv time før turneringsstart.
2005
Jill Merete Espe Jill startet å spille Backgammon høsten 2004 og har siden det vært et fast innslag på klubbens turneringer, unntakene er de gangene hun jobber. Jill er så ivrig å spille Backgammon at hun drar til Drammen hver onsdag, når hun ikke jobber, for å trille terninger. Jill viser entusiasme, interesse og stort engasjemnet for Backgammon. Engasjementet er så stort at hun også har påtatt seg styreverv i klubben.
2004
Espen Selbæk Espen begynte i klubben for et års tid siden og har vist et imponerende engsjement, både ispill og organisasjon. I løpet av det siste året står han bokført med ikke mindre enn fem turneringsseire i Oslo, deriblant mellomklassen i bymesterskapet og en bretturnering med lange kamper. I tillegg har Espen tatt styreverv i Oslo backgammonklubb.
2003
Gaute Andersen Gaute er en ivrig og lærenem herremann som har noen sterke resultater i år. Han vant oppsamlingen i Intermediate i Oslo Open. På klubbkveldene er han alltid positiv og taper og vinner med mer eller mindre samme sinn.
2002
Patrik Gullberg Fra de svenske skogar (?) kom han inn i klubben for et drøyt år siden og har siden vært aktiv som få i klubben. Han har rast oppover ratinglista og betraktes som en vanskelig motstander av alle og enhver. Noe pga. sin konsentrerte spillestil (men utenom er han en meget trevlig kille), men spillestyrken er det heller ingenting i veien med, noe en semifinaleplass i Nordic Open i Danmark skulle bevise. At han har stått fram som en stødig kaptein på et høyt profilert lag i Osloserien trekker også opp.
2001
Sondre Rike og Frank Stenersen Det bare måtte bli årets store radarpar, Sondre og Frank. Ser du den ene er du ganske sikker på at den andre er like rundt hjørnet. Og du ser dem i tillegg ofte. Siden de dukket opp i oktober i fjor har de vist en iver, entusiasme og stå-på-vilje som vi ikke har sett maken siden vår klubbleders debutdager. Ikke bare har de spilt seg opp til å bli habile spillere, men de har også tatt stort ansvar ved å bidra sterkt til at mandagsturneringene fungerer så godt som de gjør. Av meritter kan vi nevne at de begge har to seire hver i klubbturneringer foregående år i tillegg til en mengde finaleplasser, mens det i de store turneringene har endt med en finaleplass for Frank i Oslo Open Intermediate og semifinaleplass i intermediate for Sondre i NM i Bergen i høst. Juryen fant ut at de var så like i alt de har foretatt seg i året som har gått at ingen kunne foretrekkes framfor den andre i denne kåringen.

Årets web-innlegg

År
Vinner
Juryens begrunnelse
2020
Oslolaget Gerhardsen Gerhardsen vant Osloserien i sin første sesong og laget en kjempefin artikkel du kan lese Her
2019
Ingen utdeling OBgKs medlemmer har dessverre ikke bidratt med noen web-innlegg i 2019.
2018
Ingen utdeling OBgKs medlemmer har dessverre ikke bidratt med noen web-innlegg i 2018.
2017
Ingen utdeling OBgKs medlemmer har dessverre ikke bidratt med noen web-innlegg i 2017.
2016
Fred Westerby

 Westerby har bidratt med mange webinnlegg i 2016. Han er leder for seriekommiteen og følger opp hver serierunde med et referat fra alle kampene. Referatene er både informative og humoristiske og de er til stor glede for leserne.

2015
Mariann Modalen Mariann reiste til Monte Carlo i august for å delta i VM i backgammon for første gang. Dette resulterte i et reisebrev fullstappet med glimrende atmosfærebeskrivelser samt massevis av bilder til å underbygge teksten. Reisebrevet var til stor glede, ikke bare for OBgK-medlemmene, men for hele bg-Norge. Mariann var soleklar vinner av årets web-innlegg for 2015! Les reisebrevet her.
2014
Anita Marholm Det er alltid hyggelig når vi ser nye personer bidra med artikler på vår hjemmeside. Denne gang var det Anita Marholm som var bidragsyter og hennes bidrag var så godt at det ble kronet med en utmerkelse. Anita deltok på sommercup-en som Thom Espen arrangerte, og produserte i etterkant en glimrende artikkel. Her formidlet hun stemningen på arrangementet gjennom massevis av bilder og mange kjappe kommentarer. Dette bidrar nok til en enda større deltagelse på Thom Espens arrangement i 2015. Les artikkelen her.
2013
Ingen utdeling OBgKs medlemmer har dessverre ikke bidratt med mange web-innlegg i 2013. Vi oppfordrer dem til å bli mer aktive i året som kommer. Vi deler svært gjerne ut pris for beste web-innlegg neste år!
2012
Fred Westerby Vi skulle gjerne sett flere bidragsytere på web-en fra OBgK-medlemmer, men en som aldri svikter på dette området er Fred Westerby. Han gav i 2012 ukentlige oppdateringer på kvalifiseringen til Oslofinalen. I tillegg til tabelloppdateringene, gav han også ukentlige kommentarer til resultatene. Han skrev også et glimrende innlegg om den intense innspurten i Osloserien mot slutten av året, og klarte å fange den spennende stemningen som rådde da Hannas Hustlers nok en gang vant etter en fin innsats i siste runde. Fred inkluderte også en flott oversikt over samtlige kamper som ble spilt i serien i artikken. Les artikkelen her.
2011
Karl Frogner Mange av OBgKs medlemmer er aktive på web-en. Den aller mest aktive av dem alle er uten tvil Karl Frogner. Karl påstår han har lest alle webinnlegg som har blitt skrevet inklusiv innleggene på testforumet! Vi tror ham så gjerne og Karl klarer seg godt uten søkefunksjon siden han husker innleggene (selv de som er flere år gamle) usedvanlig godt. Karl kjenner også bg-miljøet i Norge ut og inn, og har brukt sin kunnskap til å lage en glimrende og informativ artikkel om den forestående mesterturnering. Alle de seksten (foreløpig) kvalifiserte spillerne blir i artikkelen presentert bl.a. med link til artikler som omtaler deres meritter.
2010
Hall Skåra Hall har i alle år gledet oss med gode innlegg og reiseberetninger, og i år er inget unntak. Hans artikler kjennetegnes av flotte bilder og en humoristisk penn, og får leseren til å føle seg som en deltaker, ikke bare en observatør. For hans reiseberetning fra Bodø tildeles han derfor pris for årets web-innlegg.
2009
Atle von der Fehr Vi har tatt utgangspunkt i innlegget til Hall Skåra datert 10.11.09. Der beskriver han et tyveri på et storsenter hvor Hall er helten (sykkeltyveri). 30 år tidligere skjedde neste det samme, bare den gangen var det en veskenapper. Atle svarer på innlegget med sin selvopplevde og dagsaktuelle historie om veskenapping rett utenfor døra i Brasil.
2008
Hall Skåra og Victor M Petersen Hall har jevnlig levert resiseskildringer og opplevelser av klubbturneringer på weben. Victor hadde en egen artikkel fra årets VM Victor rapporterer. Og spesielt denne samtalen falt juryen for: "I andre runde møtte jeg verdensmester fra 1984 og high stake gambler, legenden Mike Svobodny. Jeg vant de første 5 spillene til 7-0, droppet de neste 4 spillene til 7-4. Da sa han "in america they call me one point Mikey" jeg svarte "in Norway they call me world-class Victor". "
2007
Espen Selbæk I år har det vært veldig mange fine artikler fra OBgks spillere. Atle, Espen, Hall, Ole, og Stein Kulseth har bidratt med veldig mye bra, men Espens VM-blogg har vært det beste av de beste innleggene. Vi hadde alle stor glede av å lese den under årets Nice Open og VM.
2006
Sondre Rike I forhold til tidligere år har det vært lite innslag av skriverier fra medlemmene, men en ting har utmerket seg mer enn noe annet, Sondres Backgammon-blogg: sonrik.blogspot.com. Siden har enorm interesse blant medlemmene i NBgF, de fleste er innom siden en gang om dagen, og siden er også hovedsponsor for NBgFs nye online satsning, Champions League. Pga. krevende studier har ikke siden vært så aktivt som ønskelig i høst, men eieren lover å komme sterkt tilbake
2005
Fred Westerby Fred er ikke blant de ivrigste debattantene på forumet eller blant de som skriver flest nyhetsartikkler, men når han først skriver leses de med stor interesse for de gode poengene kommer som perler på en snor. Hans artikkel Oslo Open - En rapport fra dypet gir et interessant og annerledes innsyn i en BG turnering enn det man "normalt" er vant til. Han skriver med snert og treffende selvironi og har en humoristisk vinkling på andres oppførsel og meninger. Hederlig omtale gis også til Freds innlegg fra Oslo Bymesterskap Johnny og jeg - et uslåelig par! og Ole F Iversens fra USA; Las Vegas - the ultimate gambling place
2004
Atle von der Fehr Atle er en aktiv fyr på diskusjonsforumet som skriver lange og velformulerte innlegg der. Av og til når han sitter der og skriver og skriver og skriver viser det seg at innleggene kommer ut i form av en nyhet. Da må web-redaksjonen trå til og få disse innleggene ut i offentligheten. Så ble gjort med referatet fra Swedish Open der han vant og fra festen til Black & White der det var uvisst hvem som vant.
2003
Sondre Rike Diskusjonsforumets inntog har redusert antall nyhetsinnlegg betraktelig, og det var ikke veldig mange kandidater bortsett fra "Husk mesterturnering på søndag" og den slags. Men juryen syntes ett bidrag sto fram som en verdig vinner; nemlig Sondres skildring av kampen om den selvoppnevnte DMP-kronen her i Norge (Men kongen var ikke død!). Et spenstig men "snurt" intervju med den kongelige får en til å humre mer enn en gang. Hederlig omtale gis til Marianne Husum for HVA SKJER MED DANSEBANDET?
2002
Ingen utdeling På grunn av at teknikken spilte oss et puss og raderte mer eller mindre alle nyheter for dette året, valgte juryen å la være å dele ut noen pris i år. Men juryen vil allikevel takke de som har bidratt med innlegg i året som har gått.
2001
Markus Kornfeld

Prisen går til Markus for innlegget SCHOUS Bryggeri. Hans morsomme og originale vinkling på en kamp i Osloserien ga juryen frysninger på ryggen. Det er tydelig at Markus har lagt innsats og sjel i dette innlegget der han har med historikk om Schous bryggeri og sitater fra fordums tider.

Øvrige kandidater i prioritert rekkefølge:
Eirik Milch Pedersen: Nor-å-Ne forever!
Frank Stenersen: Personlig "referat" fra Oslo Open
Ole Friis Iversen: Trivelig tango på Tranen !
Atle von der Fehr: Torben Hasseriis wins Oslo Open
Grethe Kvan / Stein Welle:  Hvordan Ivar Medaas hjalp Black & White til seier
Victor M Petersen: Barslagsmål på Mingles
Asbjørn Arntzen: En saftbærer forteller sin historie
Svein Dybvik: Dramatikk på Mingles

Juryen ønsker også å honorere Victor M. Petersen, Eivind Brenningen, Eirik Milch Pedersen og Ole Friis Iversen for aktiv og informativ bruk av klubbens nyhetstjenester på Internet.

Årets jury

2010
Morten Joachim Henriksen, Hanna Thorsen og Karl Frogner.
2009
Kathrine Langjord, Mona Bremnes og Markus Kornfeld.
2008
Sondre Rike, Dana Wanounou, Grete Arntzen og Sven Erling Thorsen
2007
Espen Selbæk, Hanna Nilsson, Jostein Flood og Sondre Rike
2006
Hanna Nilsson, Jostein Flood, Markus Kornfeld og Karl Frogner
2005
Hanna Nilsson, Jostein Flood, Markus Kornfeld og Karl Frogner
2004
Grethe Kvan, Markus Kornfeld, Jostein Flood, Svein Dybvik
2003
Grethe Kvan, Markus Kornfeld, Martha Gjelseth, Svein Dybvik
2002
Martha Gjelseth, Grethe Kvan, Asbjørn Arntzen, Svein Dybvik
2001
Martha Gjelseth, Asbjørn Arntzen, Stein Welle og Svein Dybviknbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND