logo
Hovedmeny


Presentasjon av Bodøs spillere i NCL 2012
Av Arne Kristian Nordhei, 30. Januar 2012 15:53
Sist endret 30. Januar 2012 15:58
 
Bodø Backgammonklubb stiller noe overrepresentert til NCL 2012. Antall deltakere fra Bodø gjenspeiler den store medlemsmassen vi hadde i tiden etter vi arrangerte NM. Men her er i alle fall våre 4 utvalgte, subjektivt presentert (i virkeligheten er de superhelter alle sammen, så legg på litt skryt om det mangler):


Det er Bodøserien som er kvalifiseringen for NCL. Fra førstedivisjon var det kun Jørn Åselid som takket ja til deltakelse. Jørn er vår høyest ratede spiller, og har vært det en stund. Han har erfaring fra tidligere Champions League-turneringer. Jørn spilte sin første kamp i klubben i 2004, og etablerte seg raskt som en av klubbens beste spillere. De siste årene har det blitt mindre og mindre backgammonspilling, men Jørn elsker spill og klarer ikke helt å legge terningene på hylla. Han er en svært habil bridgespiller, men egentlig er han god i alle spill han velger å spille. Selv om han leser lite backgammonteori så har han et strekt hode for spill og enorm bordfølelse. Han hater å tape, og takler egentlig dårlig backgammonspillets sterke og svake side: svinget terningene gir spillet. Spesielt ille er det de gangene han taper for Arne Kristian, som skjer uforholdsmessig ofte. Jørn skal møte Bjørnar Bugge i første runde, det blir tøft for dem begge. Bodø Backgammonklubb holder Jørn som svak favoritt. Fordi.

I andredivsjon kjempet Astrit Böcker og Lena Jensen om opprykk, og det var til slutt Astrit som trakk det lengste strået. Hun var med det også kvalifisert til NCL 2012. Astrit kom til oss vinteren 2000, fra Tyskland, med et enormt sosialt behov. Vi var nyoppstartet klubb, bare et halvt år gammel, og var klare for Astrit. Siden da har hun bare spilt og spilt og spilt, og har nå over 2000 spilte kamper, klart mest i Bodø. Hun møter til hver eneste klubbkveld med mindre hun er på reise. Astrit har aldri hatt det store gjennombruddet, sjekk ratinggrafen så ser man at den følger sinusformen. Dette gjenspeiler hennes største svakhet; hun spiller med følelser. Men det gjør jediene også, og med hennes lange erfaring og store kjærlighet til spillet kan hun vinne mot hvem som helst. Hennes nest største svakhet er at hun egentlig bare spiller »live». Astrit skal møte Bergens Kristian Thulin, som kan bli tøft. Astrit er nok neppe favoritt, men hun vinner garantert.

Lena Jensen var med sin andreplass i andredivisjon også kvalifisert til NCL. Hun har, som Jørn, også deltatt tidligere, og har stor turneringserfaring både live og på nett. Hun har Bodøs to sterkeste prestasjoner i NM (kvartfinaler). En stund spilte hun VELDIG mye, nesten for mye. I siste par årene har det blitt litt mindre, men hun er fremdeles å regne med. Hun hater virkelig å tape, og det er nok hennes sterkeste pådriver i en kamp. Dette er noe hun bruker til å fokusere spillet sitt på, og selv om hun varierer litt i prestasjoner så vil hun nok bestandig spille godt i en turnering som NCL. Hennes svakeste side er nok teoribiten, men har matcherfaring som veier sterkt opp. Lena kommer sannsynligvis til å vinne hele turneringen. I første kamp skal hun møte Steffen Lundstrøm som undertegnede ikke kjenner til, og vi kan ikke utdele noe favorittstempel.

IS IT A BIRD? IS IT A PLANE? NO! IT'S BACKGAMMONMAN! Henrik Bechstrøm skal også representere Bodø Backgammonklubb i årets NCL. Han har kommet som en virvelvind og tatt oss alle med storm, og deltok sist helg i Mestermøtet. Han har også erfaring i spill på Gridgammon. Henrik er ikke så veldig gammel med sine 15 år, men han overgår de aller fleste spillerne her i Bodø, om ikke lenge sikkert oss alle. Han mangler litt erfaring, men det er tydeligvis på vei. Han er også regjerende bymester i Bodø. Han har allerede lest en del backgammonlitteratur, og er av den typen folk som alltid fascinerer oss gammelnerder. Det er fantastisk at det finnes slike unge menn fremdeles, men i motsetning til oss gammelnerder så fungerer han godt sosialt også. Hvis vi klarer å ta vare på Henrik vil dere nok høre mer fra Henrik i årene som kommer. Han skal møte ringreven Hans Liby i første runde, en formidabel oppgave for Henrik som vi selvsagt håper han skal klare. Dette blir svært spennene, vi ønsker Hans Liby lykke til! Dette blir ingen lett oppgave :)



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND