logo
Hovedmeny


Jarle ble historisk
Av Asbjørn S. Arntzen, 13. Mars 2001  
Det store spenningsmomentet før Trondheim skulle arrangere sin første mesterturnering var følgende spørsmål: Greier vi å stille 8 spillere?


Og det greide vi faktisk. 9 stykker møtte opp, blant annet dukket det opp en helt ny spiller, Liv Anne fra Orkanger, som hadde blitt fristet av storbyens spilletilbud. Og hun var ikke snauere enn at hun banket selveste formann Håvard i første kamp. Men i semifinalen ble Rune Vollan for sterk.

Undertegnede hadde fantastiske terninger helt fra start. Etter 9-0 over Emir i første kamp, gikk jeg rett opp i 6-1 mot Jarle i semifinalen. Og jeg var langt inne i planleggingen av finalen og nye mesterpoeng. Men plutselig ble jeg brutalt vekket fra drømmen, stillingen var 7-7, og Jarle ga meg en vanskelig kube. Etter mye tenking tok jeg imot kuben... og tapte. Dermed var Jarle klar for finale mot Rune.

Hvordan finalen utviklet seg, vet jeg lite om. Jeg forlot arenaen på stillingen 1-0 til Jarle. Det eneste jeg registrerte var at han kastet rimelig bra: 66, 66, 55, kube - dropp. Og utpå kvelden tikket det inn en tekstmelding som sa at Jarle hadde vunnet 15-12. Så da er det bare å gratulere Jarle Reite som vinner av Trondheims aller første mesterturnering. Men det blir ikke den siste. Mer info om dette kommer senere.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND