logo
Hovedmeny


Tønsbergligaen for høsten 2014 er avgjort
Av TBK, 20. November 2014 14:17
Sist endret 20. November 2014 15:04
 

Selv om det er fire omganger igjen av sesongens ligaspill, er det avklart hvem som blir ligamester høsten 2014. Det blir Beate Siglen som tar tilbake tronen og står som seierkvinne til slutt.


Vi skriver 20. november, og det gjenstår fire omganger igjen av høstens ligaspill. Beate Siglen har imidlertid vært nådeløs dette halvåret, og har sikret seg seieren allerede. Hun har i skrivende stund 59 poeng mot Alf Hennings 34 poeng, og selv med full pott resten av året (24 poeng), vil han ikke kunne ta henne igjen.

Hvem som plasserer seg på andre- og tredjeplass vet vi først når siste runde spilles rundt midten av desember. Foreløbig ligger altså Alf Henning på andreplass, mens nykommeren Katrine Fjalestad har spilt seg til en foreløbig tredjeplass og 33 poeng - noe som er en imponerende prestasjon i seg selv, ettersom hun først startet å spille i Tønsberg Backgammonklubb 10. september, mens ligaspillet hadde oppstart 2. juli.
Hakk i hæl følger Hans-Kristian Gunhildstad og Yaghoub Ghabeli med henholdsvis 31 og 29 poeng.

Beate får med dette sitt andre napp i det årsgamle ligabrettet. Dette blir forøvrig niende gang av 11 mulige at Beate vinner ligaspillet.

I vårens ligaspill har hun hittil deltatt på 19 av 21 runder, og hun har kommet til finalen 10 ganger, hvor hun igjen har gått seirende ut i 7 av disse.

Totalt har 24 spillere deltatt i Tønsbergligaen så langt høsten 2014. Dette er en formidabel oppgang fra forrige halvår. Antall spillere har faktisk økt med over 71 %!

Vi gratulerer Beate med ligaseieren! Hun kan dermed smykke seg med å igjen være Tønsbergs ligamester fra nyttår og fram til og med juni 2015!

Ny omgang av Tønsbergligaen starter onsdag, 7. januar, 2015. Det skal spilles til og med juni, og man deltar automatisk ved deltakelse på onsdagens klubbturneringer. Det nesten nye vandrerbrettet er hovedpremien for Tønsbergligaen.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND