logo
Hovedmeny


Det ble arrangert juleavslutning i Bodø Backgammonklubb
Av Silje Mari Engan Tollaali, leder Bodoe Backgammonklubb, 16. Desember 2014 11:11
Sist endret 17. Desember 2014 10:47
 

Vinner av årets siste turnering og vinner av sesongmester for høsten ble kåret.


Arne Ludvig og Astrit hadde styrt og stelt med å lage deilig mat, da sultne backgammonspillere trålet seg innover til Kløkstad til årets siste backgammonturnering i Bodø backgammonklubb.

Da døren ble åpnet ble en deilig kalkun satt i ovnen, alt det andre var allerede klart. Men før vi kunne nyte herre (-og frue) måltidet måtte vi først gjøre oss ferdige med årsmøte og spille et par backgammonkamper.

Årsmøtet gikk greit, selv om undertegnede hadde glemt et par ting. Men årsmøtet skulle også by på overraskelser for en av klubbens spillere. Da møtet nærmet seg slutten, og alle praktiske ting var satt, begynte en emosjonell klubbleder å lese et dikt. Diktet var til klubbens æresmedlem for 2015; Astrit Böcker. Dette er hva den selvutnevnte juryen har lagt til grunn.

Vi spiller backgammon hver mandag

Du e en lojal og trofast spiller,
og på brettet til tider en "killer"

Du har faktisk to og et halvttusen kampa under beltet,
ingen tvil om at du e rutinert innen feltet

Temperamentet e i orden og du mislika å tap,
Du har klubben i ditt hjerte, og vis mye lidenskap

Du ordna og styra og åpna stadig ditt hjem,
hos dæ kan vi kos oss, få frukt og en klæm

Da tårene var tørket, og klumpen i halsen var tørket inn. Skålte vi for en kjær klubb med en vin som Ida hadde tatt med. Så startet vi en litt anneledes juleavslutning, med en liten endring i turneringsformat. I monraden skulle vi spille 4 kamper til 9 poeng. Og de med 3 og 4 seire skulle gå videre.

Arne Kristian måtte støvsuge midt under kampen

Vi spiller backgammon hver mandag

Vi spiller backgammon hver mandag

Før turneringsstart lå Henrik og Silje likt på sesongratingen. Men det ble tidlig klart at Carl var et fyrverkeri for kvelden, og det var Ida likeså. På grunn av at Ida og Carl var så overlegen denne kvelden gikk det rett fra monrad til finale. Det ble likevel seint, så seint at det ikke engang ble premieutdeling på et skikkelig vis.

Vi spiller backgammon hver mandag

Mens finalen satte i gang mellom Carl og Ida, gikk vi andre, tradisjon tro i gang med Bezzerwizzer. Carl vant denne siste turneringen. Han hadde i følge ham selv aldri vunnet noen av de fire store i bbgk. Så det var jo ekstra stor stas. Ida som er ny for året hadde heller aldri nådd så langt. Stor prestasjon av begge to.

Så var det sesongmesterskapet for høsten, da. Det vant Henrik, 11 poeng fremfor nr. 2 som var Arne Ludvig som sneik seg forbi Silje denne kvelden. Silje ble nr. 3. Men med like mange ratingpoeng som nr. 2. Henrik vant også vårsesongens sesongmesterskap.

Vi spiller backgammon hver mandag

Vinneren av turneringen får et gavekort på 200 kr på Kafka.
Andreplass får også et gavekort, men på 100 kr på Kafka.
Vinneren av sesongmesterskapet får et gavekort på 400 kr på Kafka.
Gratulerer!

Da gjenstår det bare å ønske alle i klubben og ellers i landet en god jul og et godt nyttår.

Oppstart den 5. januar til vanlig tid.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND