logo
Hovedmeny


Osloserien - stang inn og ledelse for Ringnes
Av Fred Westerby, 15. Februar 2015 15:57
Sist endret 16. Februar 2015 14:57
 
Lagturneringen Osloserien startet med fellesrunde på Anker hotell lørdag 14. februar 2015. Ringnes med påfyll hadde fylt på litt ekstra denne kvelden. Ledet an av Karl Frogner slo de både Torshovs nydannede bg-selskab og Hannas Hustlers.


Ringnes med vellagret påfyll
Torshovs hadde kalt inn forsterkning til denne runden. Og president Bjørnar Bugge gjorde jobben da han slo Ringnes sin Christopher Hedberg. Men Ringneseren Karl Frogner slo Torshovs nyervervelse, Espen Selbæk, og dermed sto det 1-1 i lagkampen. Ringnes sitt ekstra påfyll var den vellagrede veteranen Asbjørn Arntzen. Der var det futt nok til at han kunne sikre seier for Ringnes i 1. runde da han slo regjerende norgesmester Tore Eklund Fredriksen i en jevn kamp.

I kveldens andre kamp hadde futten gått litt ut av det ekstra påfyllet til Ringnes. Asbjørn tapte for Hustlernes lagkaptein Jostein Flood. Men det gjorde ikke så mye. Karl hadde igjen blitt først ferdig med sin kamp. Da hadde han pakket hustleren Arne Vesterheim sammen og det stod 1-1 i lagkampen. Siste kamp sto mellom hustler Hans Liby og Ringnes sin Christopher. I siste parti fikk Christopher en kube han i følge ryktene skulle droppet. Men i backgammon deles det ikke ut stilpoeng. Christopher snudde partiet, vant gammon, kampen og lagkampen. Hans satt igjen med skjegget i postkassa.

Skal vi tolke denne råstarten til Ringnes som innledningen til en ny trend med stang inn i steden for stang ut som det har vært mye av før? For eksempel i høstsesongen 2014 ble det fem tap ut av seks 2-1 kamper. I år har de to 2-1 seire og ledelse i serien. Den som lever får se.

No-double med og uten trouble
No-double No trouble fikk så hatten passet i første runde. Da det hele var over stod det 3-0 til The Underdogs. Terje Pedersen slo Emil Green, Ronny Sandvik slo Mikkel Alm og Grethe Welle slo Christian Andersson.

I kveldens andre lagkamp gikk det vesentlig bedre for No-double. De hadde ikke trouble med å slå Fred &the Flintstones. Christian banket undertegnede Fred Westerby grundig. (Ikke mer enn rimelig fordi jeg hadde slått ham 7-0 de to siste gangene i ligaen, i følge Christian. Man skal ikke se bort fra at det kan være delte meninger om den saken.) Men før det hadde Mikkel Alm slått vår reserve Morten Bjellås knepent. Begge var visst enige om at det hadde skjedd med lumpne knep og urene triks. Den ene av dem hadde mer glede av spøken enn den andre. Dermed hadde No-double uten trouble vunnet lagkampen. I siste kamp skaffet nyervervede flintstone Gulli "Wilma" Marholm vårt lags eneste trøstepoeng da hun slo Emil Green - til tross for at Emil hadde ledet 7-1.

Underdogs ned på jorda
The Underdogs hadde banket No-double med 3-0 i første kamp. Anført av forrige sesongs toppscorer, Terje Pedersen, var de høyt oppe før møtet med Torshovs nydannede bg-selskab. Men det gikk ikke likere enn at de tapte kampen 0-3. Dermed ble det plass nøyaktig midt på tabellen for The Underdogs etter to runder. Detaljer fra siste kamp kommer rett nedenfor.

Torshovs norgesmestere slo tilbake
Torshovs første kamp hvor de tapte for Ringnes, er omtalt i starten av denne artikkelen. Nå var det tid for revansj og offeret de hadde sett seg ut, bar det passende navnet The Underdogs. Espen Selbæk var byttet ut med Sondre Rike og ny reserve var kalt inn.

Begge norgesmesterne vant. Tore slo Terje, mens Sondre slo Ronny. Dermed var lagkampen avgjort. The Underdogs nyervervelse Anita Marholm kjempet lenge og tappert mot reserven Håvard Hafskjold. Det blir til slutt 12-12 og DMP. Men i et jevnt løp velger hun litt feil. Hun kaster 64, og går med den ene brikken fra ankeret på 21. Å gå er riktig, men hun skal gå med begge brikkene. Da er det bare 11 kast som setter henne på bar. Når hun blir stående på 21-feltet med en singel brikke, treffer minst 27 kast. Håvard bruker den velkjente metoden "pick and pass". Anita danser lenge (ikke unaturlig siden det begynner å bli seint på kvelden og man er på bar) og Håvard tar en stor løpsledelse. Og jo større ledelsen blir, jo mer sutrer han om at "dette løpet taper jeg". Men han sutrer ikke nok, vinner løpet med klar margin og dermed kampen. Og lagkampen ender 3-0.

Paragrafrytterne i rute
En av Paragrafrytterne dukket opp med handikap. Dessverre var ikke handikapet i hodet. Så lagkampen mot Fred &the Flintstones ble nesten en formalitet. Selv ble jeg rullet skikkelig over av Henning Roschberg. Gulli Marholm fikk juling av Roy Eikseth. Heldigvis slo han ikke med krykkene. Mens vår reserve Morten Bjellås fikk et tøft møte med Osloserien da han møtte storspilleren Johnny Kurisaki Tønnessen. 3-0 til forrige sesongs suverene vinnere.

Flintstones andre kamp for kvelden er omtalt lenger opp (under No-doubles bravader). Lyspunktet var at debutant i Osloserien, Gulli Marholm, tok sin første seier i lagserien allerede første dag. Ellers ser jeg ingen grunn til å dvele ved denne lagkampen.

Toppscorer
Hele tolv spillere (inkl reserver) stilte opp i to kamper. Men bare én av dem klarte å vinne begge. Karl Frogner leder dermed toppscorertabellen alene med 2/2.

Avslutningen av vårserien 2015 blir 30. mai
Selv om det blir litt stor avstand mellom 3. siste runde (7.5.2015) og avslutningen, ble det bestemt at beste dato for avslutningen er 30.5.2015. Så hold av dagen!

"Banketten"
Denne referent var sliten og vonbroten etter to nedsablinger og forlot åstedet straks siste kamp var i boks. Hvem som vant banketten vet jeg derfor ikke. Men jeg kan vel antyde så mye at et lite kobbel av feltet hadde tatt en klar ledelse.

Neste runde går torsdag 19.2.2015 kl 19.00
Dette foregår på de respektive lags hjemmebaner og programmet ser slik ut:
Torshovs nydannede bg-selskab - No-double No trouble
Ringnes med påfyll - Fred &the Flintstones
Hannas Hustlers - Paragrafrytterne

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Klikk på lagnavnet i tabellen og du kommer til en side med masse info om dette laget og dets spillere. Selv oppdager jeg stadig mer statistikk.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND