logo
Hovedmeny


Osloserien - Tredje 2-1 seier for Ringnes
Av Fred Westerby, 21. Februar 2015 11:26
Sist endret 21. Februar 2015 11:45
 
Tredje runde i Osloserien gikk torsdag 19.2.2015. Ringnes holdt koken med ny 2-1 seier. Runden inneholdt også et skikkelig "toppoppgjør" mellom Hannas Hustlers og Paragrafrytterne og en liten overraskelse i den tredje kampen.


Ringnes holder koken
På "mørkeloftet" på Lincoln Pub ble det igjen stang inn for Ringnes med påfyll. Undertegnede, Fred Westerby hadde ledelsen én gang mot Karl Frogner. Det var på 0-1. I de neste partiene rullet Karl som en gud. Kanskje ikke så rart ettersom han hadde finslipt rulletreningen den siste halvtimen før start. Hver gang jeg kubet i fordelaktig stilling, kastet jeg dårlig og Karl godt. Et par firerkuber måtte droppes og etter kort tid stod det 8-1 til Karl. Da fikk jeg jammen ett poeng til. Så fikk jeg en take, vant og det stod 8-4. Deretter ble det 10-4 og 10-5.

I neste parti rullet Karl ekstremt godt og gikk for doblet gammon. Jeg står helt bakerst (mitt 24-punkt) med minst tre brikker da han begynner å ta av. Jeg kommer etter hvert ut i outfielden med alle unntatt én brikke. Så blir jeg rammet av det som Magnus Carlsen ville kalt "hjerneblødning". Jeg blir stående på 24 når Karl har fire brikker igjen på 2-punktet. Forklaringen er at jeg bare kommer halvveis (til outfielden). Karl tar av to. Jeg blir stående, delvis av samme grunn og delvis fordi jeg tenker omtrent som så at "får han ikke 1-er, vinner han (gammon) uansett, og får han 1-er, får jeg sjansen til å redde gammon". Han får 1-er i neste kast. Jeg trenger minst 7 sammenlagt eller 1-er. Den som gidder kan jo regne ut hvor mange kast som går i dass. Jeg kaster 42. Karl takker for kampen. Jeg skjønner ikke hva han mener og påpeker at han "bare" har 10 poeng. Ja, men jeg vant backgammon, sier Karl. Og der har vi hovedgrunnen til "hjerneblødningsflyttene" mine. Kunnskapen om risikoen for å tape tre poeng har rett og slett ikke vært til stede i min hjerne, ja faktisk gjennom hele partiet. Ja, ja, sjansen for å vinne fra 12-5 er ikke plagsomt stor, under 10% tror jeg. Så "hjerneblødningen" kunne oppstått på et verre tidspunkt.

Gulli "Wilma" Marholm holder stand mye lengre mot Anders "Carlos" Skjelde. Anders gjør sitt beste for å utfordre skjebnen, bl.a. ved å gjøre 66 til et drittkast. Og drittkastet får han. Men etter flere viderverdigheter vinner norgesmesteren fra 2003 kampen. Dermed er lagkampen avgjort.

Men for Ringneserinnen Henriette Stensdal og Flintstonen André Rognes er æren nesten like viktig. Henriette kommer først til Crawford, med André rett bak (12-10). Spillet i Crawford-partiet bølger litt fram og tilbake. Så havner André på bar med to brikker mot nesten lukket bo. Det er så ille at han frimodig ber om 33. Og 33 kommer. Så husker jeg ikke detaljene, men André treffer en blott og vinner til slutt partiet. 12-11. I neste parti bruker Henriette fridroppen og det ender opp i ekte DMP (12-12). Siste parti blir en kamp hvor Henriette prøver å unngå å bli truffet. Hun har kommet til midtpunktet med begge bakmenn, mens André har laget teppe i boet. Henriette får stadig vekk 52 og stabler brikker på 6-pkt, mens André sprer ut sine bakmenn litt og venter på skuddet. Til slutt blir det umulig for Henriette å ikke gi skudd, selv om hun prøver. Særlig var et 82-flytt imponerende. André ser seg nødt til å korrigere. "Du fikk bare 62", er den tørre kommentaren. Til slutt treffer André en blott, jogger hjem, vinner partiet og kampen. Men lagkampen er fortsatt like tapt, og Fred &the Flintstones blir liggende mutters alene på bunnen av tabellen.

Torshovs fikk trouble
På hjemmeKashbahne hadde Torshovs nydannede bg-selskab godt håp om seier da de fikk besøk av No-double No trouble. Emil Green har startet sesongen med mer trouble enn double. Denne gangen møtte han Torshovs formsterke Sondre Rike og gikk på en ny smell. Da så det lyst ut for hjemmelaget. Men resten av No-double ville det annerledes. Mikkel Alm slo Tore Eklund Fredriksen og Are Elgåen slo Mariann Modalen. Dermed doublet No-double sine poeng og rykker inn på andreplass på tabellen som eneste lag med fire poeng. Mens Torshovs blir stående med sin ene seier og to poeng på tre kamper. Uvant kost der i gården.

Storoppgjør på Elmers
De to eneste lagene i Osloserien som har vunnet vandrepokaler, Hannas Hustlers og Paragrafrytterne, møttes på Elmers Pub & Biljard. Hustlerne stilte med topplaget Hans Liby, Jostein Flood og Arne Vestrheim. Og på hjemmebane var de ikke til å stoppe. Hans slo Henning Roschberg, Jostein slo Stein Kulseth og Arne slo Johnny Kurisaki Tønnessen. Dermed legger Hannas Hustlers seg i tet av lagene som har to poeng. Paragrafrytterne legger seg for så vidt i samme gruppe, men deler likevel 5.-6. plass på tabellen sammen med The Underdogs til tross for at begge lag har så gjennomsnitts prestasjon som det er mulig.

Toppscoreren
Karl Frogner er fortsatt alene på toppen med 3/3. På 2/2 finner vi Jostein Flood og Sondre Rike. Også Mikkel Alm har to poeng, men på tre kamper.

På "bunnscorertabellen" finner vi to med 0/3, undertegnede og Emil Green. Du och jag Emil, du och jag. Eeeemiiil! Fordömrade backgammon!

Neste runde 26.2.2015
Paragrafrytterne - Ringnes med påfyll
Fred &the Flintstones - The Underdogs
Hannas Hustlers - Torshovs nydannede bg-selskab
No-double No trouble har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND