logo
Hovedmeny


Osloserien godt i gang
Av Fred Westerby, 18. September 2016 22:23
Sist endret 19. September 2016 15:31
 
Torshovs nydannede bg-selskab var alene om å ha 4 poeng etter to runder. Men i 3. runde gikk de på en liten smell mot The Underdogs mens Paragrafrytterne slo Ringnes med påfyll. Dermed ligger rytterne på hjul tett bak Torshovs.


Hustlerne kan også få 4 poeng
Men ingressen er ikke hele historien om 3. runde. Mellom Fred &the Flintstones og Hannas Hustlers står det 1-1 etter at Eirik Magne Johansen slo Hans Liby, mens Gulli Marholm gikk ned for seriegiganten Jostein Flood. Tredje kamp er utsatt til uka og går mellom Hall Skåra og Hanna Thorsen.

The Underdogs bet fra seg
Heltene på Underdogs ble Ronny Sandvik og Gaute Andersen som slo Torshoverne Tore Eklund Fredriksen og Mariann Modalen på sistnevntes hjemmebane. Lyspunktet for Torshovs var Kathrine Langjord som fortsatt der hun slapp i vårsesongen. Da måtte toppspillerne Jostein og Johnny til pers. Nå var det lederhannen i kennelen, Terje Pedersen, som ble dressert. Men det ble bare et trøstepoeng for Torshovs som tapte lagkampen.

Paragrafrytterne i farta
Etter en imponerende vårsesong som endte med solid toppscorertittel for Karl Frogner, startet høstsesongen på best tenkelig vis med seier over Hall Skåra. Den kom ikke uten en viss porsjon flaks for å si det mildt. Nå ser det ut som hverdagen har meldt seg for Karl. Han måtte ned for superhustler og dobbelt norgesmester Hans Liby allerede i andre runde på lørdag 10.9. Sist torsdag satt tidligere lagkamerat Stein Kulseth på andre siden av brettet. Og Karl måtte ned på nytt.

Tom Tyrihjell deltar bare sporadisk i serien. Annenhver sesong går det enten veldig bra eller veldig dårlig. For to år siden ble det to tap på to kamper. Sesongen før der (våren 2014) ble det tre seire på tre kamper. Og ca to år før der igjen ble det én seier på fire kamper. Åpningsrunden lørdag 10.9 ga seier over Gulli. Så vi ante hvor det bar hen. Og ganske riktig, det ble seier over osloseriesuperregnskapsfører Stein Welle.

Med 1-1 i lagkampen var det seniorrytteren Henning Roschberg og Ringnes-påfyllet Christopher Hedberg som skulle avgjøre det hele. Og det viste seg at "de gamle er eldst". Henning vant og Paragrafrytterne krøp opp i ryggen på Torshovs.

Toppscoreren
Hele 14 spillere er ubeseiret (av de som har spilt minst en kamp, hvis man skal være pirkete). Men bare én har fullt hus med tre seire på tre kamper. Henning Roschberg ble toppscorer våren 2009. I de tre årene 2009-2011 scoret han minst 70% unntatt en sesong hvor det ble 63%. Deretter har han vaket rundt 50% med et par oppturer og nedturer. Men nå har han slått til med 3/3. Har han funnet tilbake til gammel storhet igjen? For de som ikke vet det, ble Henning historiens andre norgesmester i backgammon (1992). Verdt å nevne er at firkløveret Tom Tyrihjell, Halvor Krog Lervik, Håvard Hafskjold og Ronny Sandvik har 2/2.

Utsatt kamp 22.9.2016
Ringnes med påfyll - The Underdogs
Pga litt omstokking av kampoppsett under kickoffen lørdag 10.9.2016 er disse to lagene satt opp til kamp denne torsdagen før NM. Vi håper at begge kan stille lag 22.9. Hvis ikke må kapteinene snarest ta kontakt med hverandre.

Neste runde 29.9.2016
Hannas Hustlers - Paragrafrytterne
Ringnes med påfyll - Valkyriene
Fred &the Flintstones - Torshovs nydannede bg-selskab
The Underdogs har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND