logo
Hovedmeny


Osloserien - alle slår alle
Av Fred Westerby, 2. Oktober 2016 10:21  
Etter 4 runder har alle lag, unntatt Hannas Hustlers, to tap hver. Men tabellen er litt "uryddig" fordi lagene har spilt fra 3 til 5 kamper hver.


Mesterne fra 2015 på vei opp
Aller best har det gått for vårmesterne fra 2015, Ringnes med påfyll, som har tatt ledelsen med 6 poeng. Karl Frogner, Tom Tyrihjell og capitano Marianne Husum har trukket lasset. Men laget har spilt 5 kamper. Også høstmesterne fra 2015, Fred &the Flintstones, har revansjert seg etter den svake serieåpningen. Seire mot seriegiganten Hannas Hustlers og mot Torshovs nydannede bg-selskab - som har to mesterskap og aldri har blitt dårligere enn nr. 3 - er ikke å kimse av. Hall Skåra og Eirik Magne Johansen har trukket lasset. Laget har krabbet fra sisteplass til midt på tabellen.

Kort vei fra bunn til topp
The Underdogs har lagt seg på sisteplassen, rett bak Valkyriene. Men det er kort vei opp til toppen. I 3. runde tok The Underdogs en meritterende seier mot Torshovs. Det er også verdt å merke seg at på Valkyriene har både Halvor Krog Lervik og Jan Ivar Nilsen 2/2.

Hustlerne og rytterne ligger der de pleier
Vi skal yte også disse lagene rettferdighet. Med bare 3 spilte kamper ligger Hannas Hustlers på 2. plass. Paragrafrytterne holder koken med 3. plass. De har bare tapt for storlagene Torshovs og Hustlerne. Men det er sjelden en fordel å tape for de antatt sterkeste konkurrentene. Bortsett fra "unntaksåret" 2015, må vi tilbake til 2006 for å finne andre serievinnere enn nettopp de tre nevnte lagene (HH, PR og TNB).

Toppscoreren
Henning Roschberg ligger fortsatt på toppen av lista. Men nå har han fått besøk av Hall Skåra. Begge har 3/4. På 3. plass ligger Karl Frogner med 3/5. Hele 14 spillere er ubeseiret og det skal ikke mye til før noen av de som har 2/2 blander seg inn i tetstriden.

Neste runde 06.10.2016
Torshovs nydannede bg-selskab - Ringnes med påfyll
Valkyriene - Hannas Hustlers
The Underdogs - Fred &the Flintstones
Paragrafrytterne har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND