logo
Hovedmeny


Osloserien - Hannas Hustlers i teten
Av Fred Westerby, 25. Oktober 2016 11:21
Sist endret 25. Oktober 2016 11:47
 
Halvveis i serien har Hannas Hustlers ledelsen, selv om de ikke er ferdig med sin siste lagkamp. Men tett etter ligger Paragrafrytterne, Ringnes og Flintstones side om side. Arne Vestrheim ligger uoffisielt øverst på toppscorerlista med 5/5. Andre halvdel av serien starter allerede om to dager (torsdag 27.10.2016).


Døgnfluen Hustler Busters - en historie fra 2007
Sist skrev jeg at Torshovs nydannede bg-selskab kanskje var det eneste laget som Hannas Hustlers har negativ kampstatistikk mot. Ordet "kanskje" var helt korrekt. Det viser seg at det i 2007 ble dannet et lag som kalte seg Hustler Busters. Atle von der Fehr sanket sammen en gjeng toppspillere med den ene hensikt å slå Hannas Hustlers. Det forehavendet lyktes til fullkommenhet. Hannas Hustlers ble slått 3-1 i begge kampene og havnet på 3. plass på tabellen. Hustler Busters hadde nok også planer om å vinne serien selv. Men vinneren av sesongen ble Paragrafytterne.

Hustler Busters gikk nemlig på en saftig smell allerede i første runde. Mot underdoggen On the Tracks tapte de 1-3. Atle slo oppskriftsmessig Arve Heggem (som døde i 2015), men på de andre bordene ble det nederlag. Rune Tangen tapte for Leif Vatne (som også er død), Shahab Ghodsi tapte for Markus Kornfeld og Eirik Magne Johansen tapte for Fred Westerby (jada, undertegnede). Hustler Busters spilte bare denne ene sesongen. Mye kan tyde på at spillerne ventet på en telefon fra "sjefen" som aldri kom. For flere av dem, kanskje alle, var ikke med på noe lag sesongen etter.

Det hører med til historien at seieren over Bustlerne ble eneste seier for On the Tracks den sesongen. Men vi spilte tre uavgjorte kamper mot hhv Hannas Hustlers, Paragrafytterne og Nor-å-ne. Selv om det ble sisteplass, var vi ikke helt kasteball.

Rundens nøkkeloppgjør
Men tilbake til 2016. Hvordan gikk det så med "nøkkeloppgjøret" mellom Torshovs nydannede bg-selskab og Hannas Hustlers? Vel, lagkampen er ikke helt ferdigspilt, hvilket er årsaken til at seriesidene ikke inneholder resultater fra kampen. Men selv om det gjenstår én enkeltkamp, er lagkampen avgjort. Det gikk ikke likere enn at Torshovs nydannede bg-selskab tapte begge de to første enkeltkampene og nå har fått stor avstand til både Hannas Hustlers (som leder) og resten av hovedfeltet.

Håkan Åkerstrand tapte for Arne Vestrheim, mens Mariann Modalen tapte for Jostein Flood. Siste kampen skal gå mellom Sondre Rike og Hans Liby. De befant seg i Helsingør sist helg og skulle visstnok ha spilt kampen der. Rykter vil ha det til at de glemte det bort! Ja, ja, det er ikke så greitt heller å ha kommet i 40-50 års alderen. Lett å glemme bort ting da. Kampen går visstnok fredag 28.10, hvis de greier å huske det.

The Underdogs sliter
The Underdogs har ikke fått det til denne sesongen. Og torsdag (20.10) gikk de på et nytt nederlag mot Paragrafrytterne. Ronny Sandvik startet sesongen bra med to strake seire. Så ble det tre strake tap. Nå skulle han møte en av sesongens storscorere, Henning Roschberg. Det gikk ikke bra. Henning vant.

Lagkaptein for Underdogs, Terje Pedersen har slitt i serien både før sommeren og nå i høst. Forrige sesong ble avsluttet med tre tap og denne har startet med tre tap. Snart begynner nok ertene å renne ut av posen igjen. Men ikke i denne kampen. Det ble tap for motstandernes lagkaptein Roy Eikseth. Eneste lyspunkt for Underdogs ble Gaute Andersen som slo Stein Welle.

Hull på byllen
Valkyriene hadde 100% lagkampscore mot Fred &the Flintstones. Skulle vi endelig komme "på papiret" mot dem? Eirik Magne Johansen møtte Mikkel Alm og vant doblet gammon i første, 4-0. Deretter tok han også resten av poengene og vant til slutt 13-0. Gulli Marholm tok ledelsen 5-2 mot Morten Bjellås. Men så fikk hun for seg at hun bare hadde skubbet til telleterningen og overtalte Morten til at hun bare ledet 4-2. Hvordan det så utviklet har jeg ikke oversikt over. Morten vant i alle fall 13-6. 1-1 i lagkampen.

Undertegnede (Fred Westerby) møtte Halvor Krog Lervik. Vi droppet en gang hver og 1-1. Var "nødt" til å droppe en gang til. 2-1. Ga trolig for tidlig kube i neste. Måtte droppe rekuben. 4-1. Så var det min tur. Utliknet til 4-4 og gikk så opp i ledelse. 4-6. Han redusere til 5-6 før jeg økte ledelsen til 5-8.

Han kubet i neste. Jeg været litt fare og droppet. 6-8. Da neste kube kom, mente jeg at jeg hadde nesten fritake hvis gammonfaren ikke er stor. Tok i alle fall, tapte og 8-8. Han kubet også i neste. Jeg hadde anker, men lå etter i løpet. En viss gammonfare, men mente likevel at han kunne få noen problemer etter hvert. Det viste seg at vurderingen ikke var helt bak mål. Han hadde problemer med å komme løs fra eget anker og hjem. En dårlig 33 første til at han måtte etterlate blott på sitt 6-pkt. Var nær ved å redoble, men kastet. Fikk ingen 1 (slik at jeg kan hitte med 20/21*). Han fikk ryddet opp og vant til overmål gammon. 12-8 Crawford. Omtrent da var også Gulli ferdig med sin kamp og nesten som vanlig var jeg siste mann på valen.

Vant Crawfordpartiet klart, men manglet et kast på gammon. Men den ville vært nesten uten verdi, for 12-9 ble likevel til 12-10 da han brukte fridroppen. Etter kube og take er det DMP. Ting utviklet seg til min fordel. Fikk ham på bar. Han danset mot tynt bo. Fikk laget 4. Ny dans (tror jeg). Fikk laget 5. Han kom ned i siste liten og fikk anker på 24. Jeg har i mellomtida laget fempunkts bo og kommet løs fra mitt anker. Han lager litt eget bo mens jeg jogger hjem. Så oppstår en labil situasjon. Han har startet å lage 5 og skal til å lage det med en 6 eller 3. Da oppdager han at jeg har blott på 10 som han kan slå med sin 63.

Han tenker lenge. Det ligger masse gammon i lufta til meg hvis han slår og blir truffet selv. Slår han ikke, er vel vinstsjansene hans nede i 20% kanskje. Han bestemmer seg for å slå. Jeg har masse sjanser til returhitt, 50% tror jeg. Får megakastet 51 og treffer ikke bare blotten på 20 direkte, men ytterligere en til. En tredje blott havner også på bar og til slutt den fjerde (hans gjenværende bakmann på 24). Får dekket før han treffer meg. Gir ham ingen skuddsjanser i bearoff og vinner gammon. Vi hadde vunnet vår første lagkampen mot Valkyriene.

Toppscoreren
Henning Roschberg står på toppen av lista med 5/6. Men Arne Vestrheim har allerede passert ham med 5/5. En annen hustler, Jostein Flood kommer med 4/4 til å passere flintstonene Hall Skåra og Eirik Magne Johansen som har hhv 4/5 og 4/6.

Neste runde 27.10.2016
Valkyriene - The Underdogs
Paragrafrytterne - Torshovs nydannede bg-selskab
Ringnes med påfyll - Hannas Hustlers
Fred &the Flintstones har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND