logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes og Hustlerne helt likt
Av Fred Westerby, 29. Oktober 2016 22:30  
Hannas Hustlers gikk på en stjernesmell i siste runde mot Ringnes med påfyll, men holder fortsatt en delt ledelse. Tett etter følger Paragrafrytterne. Rytteren Henning Roschberg leder toppscorerlista med 6/7.


Heidundrende revansj!
Ringnes med påfyll gikk på en smell mot Hannas Hustlers i serieåpningen og tapte 0-3. Nå var det tid for revansj. Og hvilken revansj! Hannas Hustlers ble banket ned i støvlene. Råtassen og landslagsmannen Karl Frogner slo Hanna Thorsen, norgesmester Christopher Hedberg slo Arne Vestrheim og superreserve Asbjørn Arntzen slo Jostein Flood. Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige gang hustlerne tapte 0-3. Selv ikke høsten 2015 da de ble nest sist, tapte de 0-3. Resultatet førte Ringnes opp på delt førsteplass på tabellen.

Så kan det nevnes at den utsatte enkeltkampen mellom Torshovs Sondre Rike og hustleren Hans Liby er spilt. Sondre vant og dermed vant Hannas Hustlers "bare" 2-1 over Torshovs. Dermed er serietabellen ajour med begivenhetene.

Torshovs i skyggenes dal
Paragrafrytterne hadde en topplass på tabellen å forsvare. Men mot Torshovs nydannede bg-selskab har de slitt gjennom årene. Torshovs har stort sett vunnet 2 av 3 oppgjør. På den annen side har ikke Torshovs vært seg selv denne høsten. Laget som aldri har blitt dårligere enn nr 3 i serien lå på 5. plass, langt bak de fire i "hovedfeltet". Og stort bedre ble det ikke for dem etter møtet med Paragrafrytterne. Henning Roschberg slo Sondre Rike og Roy Eikseth slo Kathrine Langjord. Lyspunktet for Torshovs var Mariann Modalen som slo rytteren Johnny Kurisaki Tønnessen. 2-1 til Paragrafrytterne.

Bunnoppgjøret
Valkyriene og The Underdogs hadde plassert seg nest sist og sist på tabellen. Valkyriene åpnet sesongen greitt med seier over nettopp The Underdogs og et knepent tap for Torshovs. Men etterpå ble det ytterligere fire lagtap og bare to individuelle seire. The Underdogs har heller ikke gjort det strålende i høst. De tok tidlig en seier mot Torshovs, men fulgte opp med tre strake 0-3 tap. Nå var det tid for revansjoppgjør. Valkyrienes mannskap greide ikke å følge opp sesongåpningen.

Thomas Sundin tapte for Henrik Bechstrøm og Mona Bremnes tapte for Grethe Kvan Welle. Trøstepoenget kom med Morten Bjellås som slo Gaute Andersen. Dermed krabbet The Underdogs vekk fra sisteplassen og glefser etter hæla til Torshovs.

Toppscoreren
Det begynner å bli litt mer vann mellom båtene nå. Fra 7. plass og opp til Henning Roschberg - som topper lista med 6/7 - er det tre poengs avstand. Arne Vestrheim følger rett bak Henning med 5/6. Fire spillere har 4 poeng, hvorav Jostein Flood og Hall Skåra er kvassest med 4/5.

Neste runde 03.11.2016
Fred &the Flintstones - Paragrafrytterne
The Underdogs - Ringnes med påfyll
Torshovs nydannede bg-selskab - Valkyriene
Hannas Hustlers har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND