logo
Hovedmeny


Osloserien - det tetter seg til i toppen
Av Fred Westerby, 6. November 2016 11:44  
To av tetlagene tapte i siste runde. Det tredje hadde spillefri. Dermed kunne det fjerde laget utligne forskjellen. Fire lag står nå med 10 poeng.


Toppoppgjøret
Fred &the Flintstones og Paragrafrytterne har knivet om 3./4. plassen de siste rundene og har også vært hakk i hæl på lederduoen. Det ble en knapp seier til Paragrafrytterne i sesongens første møte. Flintstones lå to poeng etter og trengte en seier. Var det mulig?

Hall Skåra møtte Roy Eikseth som før kampen hadde tre strake seire. Men Hall er i slag og tok sin femte strake seier i sesongen. Eirik Magne Johansen fikk utfordringen å møte sesongens toppscorer så langt, Henning Roschberg. Men Eirik har vært ute en vinterdag før, og har sågar blitt toppscorer en gang (våren 2011). Etter to tap åpningshelgen hadde det blitt fire strake seire. Og sannelig kom ikke den femte på rad for ham også! Lagkampen var i boks. Siste oppgjør gikk mellom André Rognes og Johnny Kurisaki Tønnessen. Johnny vant og skaffet rytterne et "trøstepoeng". Lagseieren førte Flintstones hårfint foran Paragrafrytterne på tabellen.

Topp mot bunn
The Underdogs har hatt en tung sesong hittil. I forrige runde vant de oppgjøret om å unngå jumboplassen. Nå skulle de møte et av sesongens topplag. Ringnes med påfyll har hatt en litt underlig sesong. Etter tre runder lå de nest sist. Så rykket de plutselig rett opp i ledelsen pga en kamp som ble spilt litt "utenom tur". Der holdt de seg inntil de andre lagene hadde spilt like mange kamper. Halvveis i serien var de såvidt nede på tredje plass. Men i forrige runde sjokkbehandlet de Hannas Hustlers og gikk påny i (delt) ledelse.

Siden de kom med i serien har Underdogs hatt et godt tak på Ringnes. Men de to siste oppgjørene hadde endt med dundrende 0-3 tap. I første kamp sist torsdag (3.11) møttes årets to norgesmestere, Grethe Kvan Welle (norgesmester i mellomklassen) og Christopher Hedberg (norgesmester). Grethe slo Christopher. Hva man kan utlede av det, skal jeg ikke gå inn på. I den andre kampen stilte Underdogs med vidunderbarnet fra nord, Henrik Bechstrøm og Ringnes med den vidunderlige Marianne Husum. Henrik er en meget høflig ung mann. Men han har ikke lært seg ennå hvordan voksne damer liker å bli behandlet. Så han vant. Dermed var det opp til Terje Pedersen om seieren skulle bli knusende. Men Terje sliter tungt i serien for tida og tapte for Tom Tyrihjell. Lagkampresultatet 2-1 til Underdogs viser at det er mindre forskjell på bunn og topp i serien enn det tabellen viser.

Bunnoppgjør
At Torshovs nydannede bg-selskab midt i sesongen skulle bli involvert i en kamp som (litt innfult) kan kalles "bunnoppgjør" kommer nok som en overraskelse på de fleste. Valkyriene er ute i sin andre sesong. Selv om de ble sist våren 2016, gjorde de en respektabel innsats og var bare fire poeng etter vinnerlaget i en rekordjevn sesong. Men denne sesongen har det gått tregere og blitt bare én seier på syv kamper.

En av enkeltkampene i lagkampen ble visstnok spilt på onsdag (2.11) fordi motstanderne bare kunne stille to mann selve spilledagen. Man kan vel si det sånn at Håvard Hafskjold kom (fra Nesodden), så og vant (13-0) over Thomas Sundin. 1-0 til Torshovs. Dagen etter ble lagkampen utliknet til 1-1 da valkyrien Morten Bjellås slo Kathrine Langjord.

Det er forsåvidt bare en ren antagelse, men det er grunn til å tro at Tore Eklund Fredriksen og Halvor Krog Lervik var siste par på valen. Selv om Tore bruker klokke, går det ikke raskt. Han bruker tiden fullt ut og som regel meget godt. Om det var det som gjorde utslaget eller om det var terningenes uforutsigelige dans, skal være usagt. I alle fall vant Tore sin kamp og Torshovs lagkampen. Dermed utgjør de en forfølgerduo (sammen med Underdogs) som jakter på tet-firekløveret som er fire poeng foran.

Toppscoreren
Henning Roschberg tapte sin siste kamp, men leder likevel med 6/8. Hakk i hæl følger Hall Skåra og Arne Vestrheim med 5/6. Fem poeng har også Eirik Magne Johansen, men syv spilte kamper. To spillere har 4 poeng.

Neste runde 10.11.2016
The Underdogs - Torshovs nydannede bg-selskab
Ringnes med påfyll - Paragrafrytterne
Hannas Hustlers - Fred &the Flintstones
Valkyriene har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND