logo
Hovedmeny


Bergen Bymesterskap 2021 helgen 6.-8. august
Av Håvard R, 6. Juli 2021 09:56
Sist endret 23. Juli 2021 08:55
 
Bergen bymesterskap arrangeres helgen 6-8 august på Logehaven. Vi vil også ha stand på Grand Selskapslokaler i forbindelse med Bergen Spillfestival.


Tradisjonen tro arrangeres Bergen bymesterskap på slutten av sommerferien, og i år er det helgen 6-8 august som blir avsatt til eventet.  Så det er bare å rydde plass i kalenderen, og gi beskjed til resten av eventuell familie at du blir borte den helgen.

Torsdag og fredag 5 og 6. august om formiddagen

Som en oppvarming til bymesterskapet vil det på både torsdags- og fredags-formiddag være stand på Grand i forbindelse med Bergen Spillfestival. Festivalen holdes 29. juli - lørdag 7 august.

 

Fredag 6. august

Som en oppvarming til bymesterskapet vil det på fredag 6. august bli arrangert en mesterturnering.  Stedet blir på Logehaven.  Turneringen starter kl 1800, og vi håper at utenbys spillere dermed har sjangs på å rekke turneringsstart.  Formatet blir dobbel eliminasjon med 7-poengs kamper og 9 poeng i finalen.  Det er obligatorisk å spille med klokke, og turneringsavgiften blir på 50 kr.

 

Lørdag 7. august

På lørdag er det duket for dag en av Bergen bymesterskap.  Turneringen vil være BBgC sin 9. mesterturnering for året, og blir arrangert på Logehaven med turneringsstart kl 1300.  Turneringsavgift settes til 150 kroner, hvor halvparten går tilbake til premier.  Resten går til å dekke MT-avgift pluss snacks og frukt for alle som deltar.  Turneringsformatet blir som tidligere år:

Det spilles 7 runder med 7-poengs kamper i random swiss-format.  Man er slått ut av turneringen etter tre tap.  De som oppnår fem seire i løpet av lørdagen er kvalifisert til sluttspillet på søndagen, og tas også ut av videre spill på lørdagen.  En bye i turneringen teller som en seier.

Søndag 8. august

På søndagen fortsetter bymesterskapet blant alle spillerne som kvalifiserte seg med fem seire dagen før.  Turneringen starter kl 1230 på Logehaven.  Det spilles ren cup, der eventuelle byes i første runde av cupen tildeles etter prioriteringen 1) de som ikke hadde bye på lørdagen, og 2) de som hadde bye på lørdagen.  (m.a.o., ingen får bye nr 2 i turneringen før alle gjenværende spillere har hatt en bye).  Innad i hver prioriteringsgruppe tildeles byes først til de som kvalifiserte seg tidligst på lørdagen.

Vinneren av cupen blir kronet som Bergen bymester for 2021!
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND