logo
Hovedmeny


NDNT - Emils slue 10-års plan
Av No Double, No Trouble - Chris Hedberg, 5. Desember 2023 20:28
Sist endret 5. Desember 2023 20:57
 

De opprinnelige: Emil, Cidde og Are. Etter en nokså ufortjent sisteplass våren 2014, trakk No Double, No Trouble-kaptein Emil Green laget sitt fra Osloserien. Han var fortvilet - med eller uten Double, så ble det bare Trouble. Noe måtte forandre seg, så han la opp en 10-års plan.


Først måtte kjerne-medlemmene Cidde og Are trekke seg forsiktig tilbake fra live-spilling, og bruke de neste 10 årene på å studere hjemme og bli knallsterke spillere. Samtidig skulle Emil infiltrere det mestvinnende laget gjennom tidene, Hannas Hustlers, og lære deres hemmeligheter.

 

Den siste delen av planen var å strategisk utvide laget. Selv om Cidde og Are hadde klart å bli (muligens) verdens beste spillere, så skjønte han at de ikke kunne ta på seg hele byrden selv. De trengte støttespillere som kunne runde ut laget. Monica ble et naturlig valg, med hennes suverene spilling og godt humør. Magnus kunne tilføye sin kreativitet og visdom, og måtte inn på laget. Odin, den mektigste og klokeste av gudene, var et naturlig neste valg. Chris ble stjålet fra et annet topplag, Ringnes med Påfyll, mest for å erge Capitano Husum med sine cocky uttalelser.

 

Med dette stjernelaget skjønte Emil at NDNT kunne umulig tape. Plutselig ble det et etisk dilemma - var det greit å stille med et så godt lag? Og ville de andre lagene kanskje trekke seg fra hele serien når de skjønte at de var sjanseløse? Etter mange søvnløse netter fant han løsningen. Laget måtte spille under evne, sånn at motstanderne fikk inntrykk av at de hadde en sjanse.

 

Første sesongen tilbake var våren 2023. Chris fikk streng beskjed om å tape så mye som mulig gjennom sesongen. Planen funket utmerket. Det var tilsynelatende 4 lag som kunne ta seieren på avslutningsdagen og mange ting som måtte på plass for at NDNT skulle havne på topp. Det var fullt kaos, men Emil hadde orkestrert alt sammen! Han lurte Tom til å spille sine beste spillere mot Hannas Hustlers. Han visste at Ringnes kom til å falle under presset og tape 0-3 mot Paragrafrytterne. Det var ikke et eneste resultat han ikke hadde forutsett. Alt gikk etter planen, og NDNT var der de fortjente å være - på 1. Plass!

Seierskålen etter våren 2023

Seierskålen etter våren 2023

 

Sent i juli ble det vedtatt at det skulle spilles en Superseriemesterskap i Osloserien, der vinner av vårsesongen skulle møte vinner av høstsesongen. Selv om én medlem av Seriekomitéen OBgK fornektet at NDNT kom til å vinne igjen på høsten, så var de andre i komitéen kloke nok til å legge opp regler for et slikt utfall.

 

Chris ble da instruert av Emil å gjøre det han gjør best - komme med noen cocky uttalelser for å erte de andre lagene.

Fornektelse fra èn i Serikomitèen

Fornektelse fra èn i Serikomitèen

Høsten kom, og det ble opplagt for Emil at han måtte gjenta planen fra vårparten. For at ingen av de andre lagene skulle skjønne noe, så måtte han denne gangen spre “tapene” litt utover laget, ikke bare på Chris. Igjen ble det kontrollert kaos inn i avslutningsdagen, med tilsynelatende flere lag som kunne vinne. Både Ringnes og Underdogs trodde de hadde en sjanse. Emil valgte til og med å be laget tape siste runde, da han visste at igjen kom presset til å bli for hardt for Ringnes, og de ikke skulle klare å vinne siste match. Igjen ble det NDNT på topp!

To sesonger - to seiere. Masterminden Emil feirer med NDNT.

Veien videre for NDNT er litt uklar. Emil lurer på om han kanskje skal velge å la noen andre lag vinne serien av og til sånn at ikke alle andre lagene slutter. Men først blir det Superseriemesterskap mot vinneren av andreplassene. Vi ønsker dem begge lykke til!

 

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND