logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes gikk på sitt første tap
Av Fred Westerby, 20. Mars 2015 08:48  
Ringnes med påfyll leder fortsatt serien fordi også Hannas Hustlers tapte. De andre lagene krøp bare litt nærmere fordi topplagenes ledelsen var så stor. Men toppscorer Karl Frogner vant sin kamp og rykket fra de andre.


Ringnes skapte lite trouble for No-double
Påfyllet og toppscorer Karl Frogner gjorde jobben mot hjemmelagets kaptein Christian Andersson og tok sin sjette strake seier. Men de to andre på No-double No trouble slo hardt tilbake. Emil Green slo Henriette Stensdal og Are Elgåen slo Christopher Hedberg. Ringnes med påfyll hadde gått på sesongens første tap. Ville de miste ledelsen i serien for første gang siden andre runde? (De hadde ikke ledelsen etter første runde av serien, selv om Osloseriens sider ikke viser en slik tabell.)

The Underdogs i hovedrollen
Plutselig hadde The Underdogs fått en hovedrolle i kampen om seriegullet. Riktignok ikke på egne vegne (foreløpig). Men de møtte Hannas Hustlers hjemme på Anker. Denne kvelden hadde ikke superhustlerne spist nok kryptonitt. Terje Pedersen slo Jostein Flood og Ronny Sandvik slo Hans Liby. Men Thom Espen Brevig kunne ikke rå med superkvinnen Hanna Thorsen (som jeg av en eller annen grunn assosierer med Pippi Långstrump). 2-1 til The Underdogs som dermed reddet Ringnes sin ledelse.

Alle paragrafrytterne datt av hesten
Både Torshovs nydannede bg-selskab og Paragrafrytterne lå beskjedent plassert midt på tabellen. For vinneren ville det være et lite "håp i hangande snøre" i kampen om seriegullet. Det håpet ivaretok Torshovs overbevisende og vant 3-0. (Og håpet er nå reelt siden begge topplagene tapte.) Tore Eklund Fredriksen slo Johnny Kurisaki Tønnessen, Sondre Rike slo Henning Roschberg og Mariann Modalen slo Stein Kulseth. Det må føles ekstra godt for Mariann som tok sin første seier for sesongen og for Tore som klatret opp på 50%.

Toppscoreren
Karl Frogner er totalt alene på toppen med 6/6. Fem spillere har fire poeng. Best av dem er Sondre Rike med 4/5.

Neste runde 26.3.2015
The Underdogs - No-double No trouble
Ringnes med påfyll - Torshovs nydannede bg-selskab
Fred &the Flintstones - Paragrafrytterne
Hannas Hustlers har spillefri.

Vi er nå klare for andre halvdel av serien - også kalt "revansjematchene". Oppgjøret mellom Ringnes med påfyll og Torshovs nydannede bg-selskab blir svært viktig. Her kan de nydannede melde seg på i kampen om seriemesterskapet. Men hvis Ringnes vinner, ligger de seks poeng foran.

The Underdogs og No-double No trouble møtes. De ligger begge midt på tabellen, men det er tett mellom båtene. Laget som vinner har gode muligheter for å være med i kampen om seriegullet.

At oppgjøret mellom Fred &the Flintstones og Paragrafrytterne skulle bli et bunnoppgjør kommer nok overraskende på minst ett av lagene.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

En liten bruksanvisning for Osloseriens sider
Under tabellen er tre symboler. Klikk på de tre legomennene til venstre. Da får du opp liste over alle enkeltresultater og tabell etter hver runde. Under kalenderen i midten ligger terminliste og lagresultater. Under fotballen ligger toppscorerlisten.

Men det finnes enda mer spennende ting. Hvert lag har sin egen side. Den får du fram ved å klikke på lagets navn i tabellen. Inne på en slik lagside skal du konsentrere deg om de to kolonnene til høyre. Under hvert spillernavn ligger masse info om denne spillerens kamper. Prøv deg fram!

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.

Referat fra 6. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND