logo
Hovedmeny


Osloserien - Spenningen stiger
Av Fred Westerby, 17. April 2015 12:53
Sist endret 17. April 2015 13:01
 
Hannas Hustlers tok innpå to viktige poeng da de slo Ringnes med påfyll. Med én kamp mindre spilt er Hustlerne nå reelle utfordrere i kampen om seriegullet. Men også andre lag kan melde seg på.


Spennende toppkamp
Dette var kampen hvor Hannas Hustlers kunne melde seg på eller av i kampen om seriegullet. Ringnes med påfyll tok kampen på største alvor og stilt med et mannskap som alle var ubeseiret denne sesongen. Men det viste seg at det tross alt er begrenset hvor lenge adam(ene) får være i paradis.

Hans Liby ga Karl Frogner hans første nederlag denne sesongen. Men Ringnes slo tilbake. Den sjelden oppdukkende, men sikre poengplukker Magnar Naustdalslid slo hustler Arne Vesterheim som ikke har hatt den helt store sesongen hittil. 1-1 i lagkampen og full spenning. Som vanlig var Jostein Flood siste Hustler på podiet. Motstander var Anders Skjelde som også må kalles litt s(k)jelden med bare to kamper før i sesongen. Jostein hadde tapt de tre siste oppgjørene mot Anders. Men totalt er det nesten likt dem i mellom etter første (offisielle) kamp de spilte for godt over 17 år siden.

Anders er ingen novice i seriesammenheng (kanskje ikke i noen sammenhenger, men det er en helt annen historie). Han har deltatt i alle seriesesongene som er arrangert. Det er én mer enn Jostein. Anders har vært med på vinnerlaget fire ganger, blitt toppscorer én gang og har ellers tatt nesten eller over 70% score over ti ganger. Likevel blir han smågutt i forhold til Jostein som har blitt toppscorer hele seks ganger, har vært med på vinnerlaget ti ganger og fått to vandrepokaler. I tillegg har han nesten ti ganger hatt score på nesten eller over 70%. En gigant i seriesammenheng. Om dette gjorde utslaget denne gangen vet jeg ikke. Men Jostein vant og holdt liv i kampen om seriegullet.

Flintstones fikk revansj
I seriens andre runde møttes No-double No trouble og Fred &the Flintstones. No-double tok hjem seieren med 2-1. Bare nykommer hos Flintstones, Gulli Marholm, maktet å vinne og skaffet lagets "trøstepoeng". Nå var det klart for revansj på Treffen Café. Det startet ikke helt bra for revansjesugne Flintstones. Hjemmelagets ferske spiller Mikkel Alm moste Hall Skåra med 13-4. 1-0 til No-double.

Kampen mellom Emil Green og Fred Westerby startet med dropp, dropp og en (for)spist kube. 1-0, 2-0 og 6-0 til Emil. En ny dropp gir 7-0. I neste parti har Fred (undertegnede) skaffet seg en grei løpsledelse og kuber. Emil tar. Emil har valgt å bli stående med sine to bakerste på mitt 9-pkt (hans 16). Jeg har to på midtfeltet å komme hjem med. Etter en stund ordner det seg med 55 og meget klar løpsledelse. Men i bearoff går det dårligere og dårligere. Emil tar innpå og tar innpå. Til slutt har vi tre brikker igjen hver og Emil i kastet. Han kan kube meg ut, men velger litt merkelig å kaste. 33 og 9-0 til Emil!

Det hele minner ubehagelig om tidligere seriekamper denne sesongen. Men jeg får da i hvert fall inn en kube som Emil dropper. 9-1. Neste kube fra meg spiser Emil. Men nå går det litt min vei. Gammon og 9-5. I neste kommer Emil med en kube jeg ikke har lyst på. 10-5. Var den lille poenghøsten min bare et blaff? Så skjer det noe merkelig. Jeg kuber og kuber og kuber. Noen av partiene har vært labile, men svingt min vei i kritiske øyeblikk. Emil dropper seks ganger på rad. Plutselig er det 10-11.

I mellomtida har kampen mellom Christian Andersson og Eirik Magne Johansen blitt ferdig. Eirik Magne har vunnet uten at jeg kan redegjøre for hva som skjedde underveis. Det eneste jeg registrerte var at han (Eirik) hadde en grei ledelse halvveis. I alle fall står lagkampen 1-1. Min kamp mot Emil har fått tilskuere, unntatt Hall som ba om tillatelse til å reise hjem og slikke sårene.

Som nevnt står kampen mellom Emil og meg 10-11. I neste parti spiller jeg på udoblet gammon. Det går svært bra lenge. I siste kast før bearoff begynner får jeg 55, går hjem med de siste tre brikkene, tar av en brikke og må gi skudd. "Dette er ikke over" hører jeg Eirik kommentere i bakgrunnen. Emil har anker på 1 (eller 24 om man vil) og står på bar. Han får verken 5 eller 41 og treffer ikke. Jeg får tatt av en god del brikker før jeg må gi nytt skudd. Emil bommer. Jeg tar av to til og gir enda et skudd. Emil bommer. Så kaster jeg en dobbel og tar av alle unntatt en. Emil har skudd med 1-ere, men får 22. Lanken kommer og jeg har endelig fått min første seier i årets serie - på syvende forsøk! Og Flintstones har fått sin andre lagseier.

En kamp i midten
Både Torshovs nydannede bg-selskab og The Underdogs lå pyntelig til midt på tabellen før kampen. Det gjør de forsåvidt etter kampen også. Men fordi Hustlerne slo Ringnes, har det åpnet seg muligheter for andre lag. Så betydningsløs var kampen langt fra. Siden mine informasjoner om kampen er små, får jeg nøye meg med de nakne fakta. Tore Eklund Fredriksen slo Terje Pedersen. Men det ble den eneste seieren som Torshovs fikk på sin hjemmeKasbahne. Solide Sondre Rike fikk bank av Lady Grethe Welle, mens underdoggen Ronny Sandvik ikke var fullt så høflig mot hjemmelagets Lady, Mariann Modalen. Dermed 1-2 og seier til The Underdogs.

Toppscoreren
Selv med tap i siste runde er Karl Frogner fortsatt helt alene på toppen med 7/8. På fortsatt ærbødig avstand følger tre spillere med 5/7, mens én spiller har 5/8.

Neste runde 23.4.2015
No-double No trouble - Torshovs nydannede bg-selskab
Fred &the Flintstones - Ringnes med påfyll
Paragrafrytterne - Hannas Hustlers
The Underdogs har spillefri.

Hannas Hustlers har fått los på Ringnes med påfyll. Men de møter Paragrafrytterne som kan slå hvem som helst. Dog har de hatt problemer med å holde seg i stigbøylene denne sesongen. Ringnes med påfyll har en tilsynelatende lettere oppgave når de møter bunnlaget Fred &the Flintstones. Men nå er vi i siget og vi har tross alt to norgesmestere på laget. No-double No trouble er nok ivrige på å forsvare sin tredjeplass mot Torshovs. Spennende runde!

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.

Referat fra 6. runde kan du lese her.

Referat fra 7. runde kan du lese her.

Referat fra 8. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND