logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes fester grepet
Av Fred Westerby, 21. November 2016 19:31  
Ringnes med påfyll valset over Valkyriene. De leder dermed serien med 14 poeng foran Fred &the Flintstones og Paragrafrytterne som begge har 12 poeng. To lag har 10 poeng. Henning Roschberg gjenerobret tetplasse på toppscorerlista.


Veteranmøte
Paragrafrytterne og Hannas Hustlers hadde begge 10 poeng, to poeng etter lederduoen. De har hatt jevne oppgjør gjennom mange år. I år og i fjor (2015-2016) har de delt broderlig på seirene. Men i toårs-perioden 31.03.2012-26.04.2014 tok Hustlerne ni strake seire. Og det var omtrent det som var forskjellen mellom dem på statistikken. Jostein Flood har både spilt flest kamper for Hustlerne mot Paragrafrytterne og vunnet flest kamper. Men akkurat den statistikken var kanskje ikke mest relevant i møtet med Henning Roschberg. Han har litt plusscore mot Jostein og vant igjen. Dermed er Henning toppscorer igjen, så lenge det varer.

Johnny Kurisaki Tønnessen og Hans Liby kjenner hverandre ut og inn. De har spilt mot hverandre så og si hvert år (unntatt to) helt siden 1991. De er to av de virkelige veteranene i bg-Norge. I de fire første årene (1991-1994) var Johnny best og tok hele 23 seire på 31 kamper. Siden har det jevnet seg ut. Johnny hadde vunnet to oppgjør tidligere i år (begge i serien), så nå var det vel Hans sin tur. Men ting er sjelden så logisk. Johnny tok sin tredje serieseier mot Hans i år.

Stein Kulseth og Hanna Thorsen har ikke spilt mye mot hverandre. Personlig kan jeg huske ett av møtene. Under NM i Oslo i 2006 møttes de i den ene semifinalen. Hanna het dengang Nilsson, uten at det har så mye med saken og gjøre. Det endte med at Stein havnet i finalen hvor han tapte for Hans Liby. Hanna hadde bare én seier mot Stein på fem forsøk. Da skulle vel Stein være klar favoritt? Vel, så enkel er ikke verden. Hanna tok sin andre seier over Stein. Men det ble bare et trøstepoeng. Paragrafrytterne vant og henger fortsatt med i toppen.

Viktig 4-poengsoppgjør
Torshovs nydannede bg-selskab lå 4 poeng etter Fred &the Flintstones. Med tap ville de være 6 poeng etter. Med seier ville avstanden bare være 2 poeng. I kampene Håkan Åkerstrand mot Hall Skåra og Sondre Rike mot Eirik Magne Johansen utviklet det seg raskt til klare ledelser til Håkan og Sondre, dvs til Torshovs. Men i kampen Tore Eklund Fredriksen mot Fred Westerby (undertegnede) startet det annerledes.

Håkan Åkerstrand raser av sted mot Hall Skåra og vinner klart. Hall lurer på om jeg vil ha en kommentar og nevner et eller annet om terningene. Jeg er travelt opptatt med eget parti og lytter bare med et halvt øre. I en pause registrerer jeg at det heller ikke går bra for Flintstones i kampen mellom Sondre Rike og Eirik Magne Johansen.

I kampen mot Tore var jeg ille ute i andre parti etter å ha tatt en kube. Det bar mot gammon til Tore, men jeg hadde anker på 24. Jeg får skudd, men bommer. Nytt skudd og jeg treffer. Etter en heldig 55 kunne jeg senere rekube ham ut. Istedenfor 4-1 til Tore blir det 3-0 til meg. I de neste tre partiene dropper Tore tre ganger. Husker ikke en dritt av stillingene, men ser ikke bort fra at kubene kan ha vært litt seine. På den andre siden oppfattet jeg Tores dropper som forsiktig spill.

På 6-0 dropper jeg til 6-1 og så til 6-2. Deretter gjentar historien seg. Jeg får tre dropper til 7-2, 8-2 og 9-2. Det sier seg vel selv at jeg med slike ledelser kuber forsiktig. Flere ganger underveis ventet jeg faktisk tidlig kube fra Tore når han får laget sine 5- og 4-punkter. Om Tore er en forsiktig general eller om kubebehandlingen er pinlig korrekt, aner jeg ikke. Kanskje han bare ser an motstander. Jeg har tross alt klart å rote bort klare kampfordeler mot Tore en rekke ganger før.

Omtrent på dette tidspunktet har Sondre avgort kampen mot Eirik Magne Johansen. De hadde - i all vennskapelighet - noe divergerende syn på hvorfor kampen gikk som den gikk. Torshovs nydannede bg-selskab hadde slått Flintstones. Men kunne de (dvs Tore) også slå Fred? Vel, jeg dropper til 9-3 før jeg tar en kube. Da får Tore sving på brikkene og mange gode kast. Det er bare såvidt, men han vinner en gammon. 9-7 og Tore er mer fornøyd enn på lenge. Jeg "må" droppe til både 9-8 og 9-9.

I neste parti kommer Tore med en tidlig kube (blod på tann av framgangen?) som bare må tas. Etter noen gode kast for meg og dårlige for Tore, er jeg kanskje alt for sein i avtrekkeren. Da jeg endelig rekuber (fordi jeg ikke tror på gammon), er det en klar dropp. 11-9 til meg. Tore gir også tidlig kube i neste. Etter viderverdigheter blir det et rent løp. Jeg kaster klart best og vinner. Dermed er trøstepoenget i boks. Men Torshovs har vunnet 2-1 og er i hælene på oss i Flintstones.

Ringnes sikret ledelsen
I den aller første seriekampen mellom Valkyriene og Ringnes med påfyll (25.2.2016) vant Valkyriene, og det til og med på mørkeloftet på Lincoln. Laget til Ringnes den gang var Christopher Hedberg, Magnar Naustdalslid og Karl Frogner. Karl vant, men de to andre tapte. Siden har det blitt to lagseire til Ringnes. Til denne fjerde kampen mellom disse lagene stilte Ringnes med nøyaktig samme lag, mens Valkyriene stilte med Jan Ivar Nilsen og to nye.

Det er mulig Valkyriene ble litt bleke om nebbet da Karl dukket opp. Han har stilt opp i alle kampene mot dem, og alltid vunnet. Mona Bremnes fikk den tvilsomme gleden å møte Karl. Og for fjerde gang av fire mulige vant han. Halvor Krog Lervik slo til med to seire i åpningshelgen denne sesongen. Siden har det blitt tre tap. Nå skulle han opp mot nybakt norgesmester Christopher Hedberg. Det ble å gape for høyt. "Chris" vant. Dermed var lagkampen over.

Jan Ivar Nilsen møtte samme spiller som i aller første lagkamp mot Ringnes; Magnar Naustdalslid. Første gang vant Jan Ivar, men nå gikk siste stikk til Magnar og Ringnes. Hjemmetap 0-3 var et faktum og Ringnes befestet stillingen på toppen av tabellen.

Toppscoreren
Henning Roschberg gikk igjen til topps på lista. Eirik Magne Johansen tapte sin kamp sist torsdag mens Karl Frogner vant. Dermed står de begge med 6/9 på delt 2. plass. Tre spillere har 5 poeng.

Neste runde 24.11.2016
Ringnes med påfyll - Torshovs nydannede bg-selskab
Hannas Hustlers - Valkyriene
Fred &the Flintstones - The Underdogs
Paragrafrytterne har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 10. runde (10.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 9. runde (03.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 8. runde (27.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 7. runde (20.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 5. og 6. runde (06. og 13.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 4. runde (29.09.2016) kan du lese her.

Referat fra 3. runde (15.09.2016) kan du lese her.

En liten notis om at Osloserien startet 10.09.2016 (med to runder) kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND