logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes tapte, men leder fortsatt
Av Fred Westerby, 28. November 2016 13:45
Sist endret 28. November 2016 13:52
 
Ringnes tapte, men kunne glede seg over at nærmeste konkurrent Flintstones gikk på en kjempesmell. Paragrafrytterne som satt hjemme og hvilte, kunne glede seg over begge deler. Ingen av disse lagene gledet seg over at Hustlerne tok en programmessig seier og seilte inn på andre plass igjen. Det utvikler seg til et bikkjeslagsmål i serieavslutningen. Henning Roschberg satt også hjemme og fikk fortsatt beholde ledelsen på toppscorerlista. Men der er et par spillere kommet skummelt nær.


Toppoppgjør mellom Ringnes og Torshovs
Ringnes med påfyll ledet og skulle nå møte Torshovs nydannede bg-selskab som var på fullt firsprang framover. Avstanden var fire poeng og Torshovs var nødt til å vinne hvis de skulle ha noen som helst sjanse til å vinne mesterskapet. Begge lag hadde bare denne og én kamp til å gjøre det på, så mye stod på spill.

Vi må anta at Karl Frogner mot Håvard Hafskjold ble først ferdig. Ingen av dem skrubber hverken på klokka eller med kuben. Det ble borteseier og 1-0 til Torshovs. Anders Skjelde og Tore Eklund Fredriksen møttes også i første oppgjør denne sesongen. Nå var det klart for revansje. Som en eller annen sa engang; "Først spilte vi én gang og jeg tapte. Så spilte vi noe de kalte revansj, men jeg tapte det óg." Slik gikk det også her. Anders vant første oppgjør og vant påny sist torsdag. 1-1 i lagkampen.

Norgesmester Christopher Hedberg og lagkaptein Mariann Modalen skulle avgjøre det hele. Også det var et revansjeoppgjør. Christopher vant sesongens første oppgjør. Men nå ble det "ekte" revansj og Mariann vant. Dermed la Torshovs seg på 12 lagpoeng sammen med flere andre lag, men med en svak score på minus en. Ringnes ble stående på 14 poeng, men de har meget flott pluss-score. Den kan bli verdifull.

The Underdogs tok alt i jevne oppgjør
Fred &the Flintstones møtte opp på Anker for å dressere The Underdogs. Men køllene (eller hva man trenger til den slags) var glemt igjen hjemme. Bikkjene på Underdogs filleristet Flintstones og sendte dem hjem med 0-3 i baken. Eirik Magne Johansen tapte for Henrik Bechstrøm, Gulli Marholm tapte for Gaute Andersen og André Rognes tapte for Grethe Kvan Welle. Det skal dog sies at kampene var jevne med 11-13, 12-13 og 11-13. Dermed datt Flintstones ned fra 2. til 4. plass på tabellen, mens Underdogs halset nærmere kobbelet foran.

Hannas Hustlers overlegne igjen
Mot Hannas Hustlers hadde Valkyriene bare tatt én puslete enkeltseier på ni enkeltkamper (tre lagkamper). Og det hadde superreserven og storspilleren, men totalt uberegnelige Shahab Ghodsi tatt. Igjen viste det seg at Valkyriene ble flere nummer for små mot superhustlerne på Gaasa. Det ble 3-0 til Hustlerne igjen. Hans Liby slo Morten Bjellås, Jostein Flood slo Mona Bremnes og Arne Vestrheim slo Jan Ivar Nilsen. Hannas Hustlers klatret opp på 2. plass igjen, mens Valkyriene er redningsløst fortapt nederst.

Toppscoreren
Henning Roschberg beholdt plassen på toppen av lista med 7/10 til tross for at laget hans hadde spillefri. Jostein Flood og Arne Vestrheim har vaket i sivet som gjedder og skvatt opp på delt 2. plass med 6/8. Begge kan bli sterke kandidater til toppscorertittelen fordi de bare har to tap. Eirik Magne Johansen og Karl Frogner tapte begge sine kamper sist torsdag og ble henvist til delt 4. plass med 6/10.

Avslutningsrundene 03.12.2016

Rundeoppsettet kan du lese her.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 11. runde (17.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 10. runde (10.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 9. runde (03.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 8. runde (27.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 7. runde (20.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 5. og 6. runde (06. og 13.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 4. runde (29.09.2016) kan du lese her.

Referat fra 3. runde (15.09.2016) kan du lese her.

En liten notis om at Osloserien startet 10.09.2016 (med to runder) kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND