logo
Hovedmeny


Osloserien - topplag falt som fluer i avslutningen
Av Fred Westerby, 7. Desember 2016 16:08
Sist endret 7. Desember 2016 16:19
 
Da kruttrøyken drev bort, viste det seg at Hannas Hustlers nok en gang hadde vunnet, til tross for at de tapte i siste runde. Kveldens heltinne som reddet mesterskapet for dem, var Mona Bremnes som vant begge sine kamper. Toppscorer ble også en hustler; Arne Vestrheim med 8/10.


13. SERIERUNDE

Avgjørende kamp for begge lag
Ringnes med påfyll og Fred &the Flintstones trengte begge å vinne denne kampen for å ha sjansen på seriemesterskap. Ringnes fordi de hadde frirunde i siste runde og bare hadde denne ene sjansen. Flintstones fordi vi lå to lagpoeng etter Ringnes og hadde dårlig score. Undertegnede (Fred Westerby) bevilget seg en middagspause etter at første runde var igangsatt. Men før jeg gikk, la jeg merke til at vår mann André Rognes kubet tidlig mot norgesmester Christopher Hedberg fordi han skulle rekke en bursdag seinere på kvelden. Det gjorde meg litt i tvil om laguttaket mitt til denne viktige kampen. Men gjort er gjort og spist er spist.

God og mett kom jeg tilbake meget spent på stillingen i kampene. Jeg ble møtt av en fornøyd Hall Skåra som hadde slått kuberaceren Karl Frogner. Hall kunne også opplyse at André Rognes hadde slått Christopher Hedberg. Vi, dvs Flintstones hadde mao. vunnet den viktige lagkampen mot Ringnes. Mine bange anelser om at André ikke behersket kuberacerrollen var gjort til skamme. Siste kamp gikk mellom Ringneser Anders Skjelde og Flintstone Eirik Magne Johansen. Kamputviklingen fikk jeg ikke helt med meg, men på slutten ble Anders en smule frustrert og ville gi opp kampen uten videre spill. Myndige kaptein Marianne beordret ham til å oppføre seg. Eirik Magne vant kampen på reglementert måte. 3-0! til Flintstones.

Kunne Underdogs slå Hustlerne?
Vi som kjempet i toppen, håpet at The Underdogs skulle stikke kjepper i hjulene for den harde konkurrenten Hannas Hustlers. Men den gang ei. Hustlerne gjorde rent bord. Jostein Flood slo Grethe Kvan Welle, Arne Vestrheim slo Gaute Andersen og Hans Liby slo Henrik Bechstrøm. 3-0 til Hannas Hustlers og klar scoreledelse på tabellen før siste runde.

A Walk in the Park?
Paragrafrytterne var ett av de lagene som kjempet om seriemesterskapet. De skulle møte sesongens prygelknabe, Valkyriene. Likevel tok de ingen sjanser og stilte med sitt sterkeste mannskap, Henning Roschberg, Johnny Kurisaki Tønnessen og Stein Kulseth. Det hele ville bli "A Walk in the Park", trodde de nok. Men den gang ei. Først tok Mona Bremnes sesongens første seier etter syv strake tap ved å slå Stein Kulseth. Deretter måtte toppscorer Henning til pers for Jan Ivar Nilsen. Til slutt var det Halvor Krog Lervik som slo til mot Johnny. Høyst overraskende 3-0 til Valkyriene over Paragrafrytterne var et faktum. Dermed hadde Paragrafrytterne ikke lenger muligheten for å vinne serien.

14. SERIERUNDE

Kamp om hederlig resultat
Hverken Paragrafrytterne eller The Underdogs kjempet om seriemesterskapet. Deres kamp gjaldt en god plassering eller hederlig prestasjon. Det skal være usagt om Paragrafrytterne var desillusjonerte etter dagens første kamp eller om The Underdogs var ekstra tente. I alle fall hadde The Underdogs hentet inn superreserven "World Class Victor" Petersen. Det så ut til å gjøre susen. Victor slo Stein Welle, Terje Pedersen tok sin første seriekampseier denne sesongen etter seks strake tap. Offeret var tidligere toppscorer Henning Roschberg. Til slutt ble ydmykelsen fullkommen ved at Gaute Andersen slo Johnny Kurisaki Tønnessen. For andre gang på samme dag hadde Paragrafrytterne tapt 0-3, denne gang for The Underdogs.

Kunne Torshovs stikke kjepper i hjula for Hustlerne?
Hannas Hustlers trengte bare å vinne sin siste kamp for å bli seriemestere. Men det er ikke "bare" når man møter de sterke spillerne på Torshovs nydannede bg-selskab. Lagene pleier å vinne ca annen hver gang, så kampen var helt åpen.

Arne Vestrheim startet ballet ved å slå Håkan Åkerstrand. 1-0 til Hustlerne. I følge ryktene rullet han rett og slett over Håkan. Men Torshovs utliknet til 1-1 da Jostein Flood tapte for Håvard Hafskjold. Inhabile kilder påstod at seieren skyldtes bedre spill av Håvard og hadde intet med flaks å gjøre. Hvordan kampen mellom Hans Liby og Sondre Rike utviklet seg, vet jeg ikke. Men ifølge de samme, for ikke å si den samme inhabile kilden, klaget Hans gjennom hele kampen. Det kan godt hende at det gikk "troll i ord", for Hans tapte og Hustlerne tapte lagkampen 1-2.

Matchballen gikk utenfor
Fred &the Flintstones var helt avhengig av hjelp fra Torshovs nydannede bg-selskab for å vinne serien. I tillegg måtte bunnlaget Valkyriene bekjempes. De hadde allerede levert et skremmeskudd i forrige runde, så vi visste at de ikke var kasteballer. Dessuten har vi (Flintstones) tapt for dem to ganger før, sågar 0-3 en gang. Vår reserve Merzuk Jugo skulle opp mot noe uberegnelige Mikkel Alm. Mikkel ledet kampen med 2-3 poeng fram til 8-5. Da halte Merzuk innpå og utliknet til 9-9. Men Mikkel rykket fra igjen fram til 12-9 Crawford. Crawfordpartiet vant Merzuk. 12-10. Men siste stikk tok Mikkel og vant 13-10. 1-0 til Valkyriene.

Ikke lenge etterpå ble det klart at Eirik Magne Johansen hadde slått Jan Ivar Nilsen. Kamputviklingen kjenner/husker jeg ikke. Underveis i ovenstående "forviklinger" hadde undertegnede (Fred Westerby) kommet under med 1-8 mot Mona Bremnes. Det så ikke lyst ut i lagkampen. Noe senere - på stillingen 7-10 - har jeg kubet og er i ferd med å vinne gammon. Men en 44 i bearoff spiller jeg ufattelig dårlig og må rett etterpå gi skudd. Mona treffer, gir meg masse sjanser til å redde partiet fordi hun ikke rekuber meg ut. Men jeg får ingen løpejoker og hun rekuber meg ut likevel. I steden for 11-10 sitter jeg der med skjegget i postkassa og 7-12 Crawford. Omtrent eneste gang i kampen som jeg får det helt til, er akkurat i det partiet hvor jeg ikke har kunnet gi kuben. Jeg vinner backgammon i Crawfordpartiet. 10-12. Også neste vinner jeg (etter dobling). 12-12 og DMP.

Kampene mellom alle de andre lagene er forlengst ferdige. Flintstones har fått en gylden sjanse servert på sølvfat ved at Torshovs har slått Hannas Hustlers. Dermed henger hele seriemesterskapet på dette ene, siste DMP-partiet mellom Mona og meg. Husker ikke lenger noe særlig av partiet. Men på slutten mener jeg at det svingte fra at jeg hadde Mona med to på bar, til at jeg etter hennes neste kast hadde to på bar. Det var mao. ikke mangel på spenning. Hadde anker på 24 og hun var i ferd med å komme seg helt hjem og klar til å ta av. Kanskje kunne jeg hatt en sjanse på slutten, men selvfølgelig kom de ødeleggende kastene 55 og 33 som crashet boet. Fikk dobbeltskudd fordi Mona fikk 65 i feil øyeblikk. Men jeg traff ingen av blottene. Mona fortsatte og ta av. Jeg fikk nytt skudd, men bommet igjen. Til slutt var det bare å gi opp. Jubelen hos Hustlerne ville ingen ende ta, og Mona ble heftig omfavnet og nesten kastet opp i været av den ivrigste hustleren. Så nær, men dog så fjernt for Flintstones. Ingen tvil om hvem som ble kveldens heltinne. Mona Bremnes!

Toppscoreren
Før siste runde hadde fire spillere 7 poeng. Hvis Jostein Flood eller Arne Vestrheim vant sin siste kamp, ville de gå til (eventuelt delt) topps. Henning Roschberg og Eirik Magne Johansen kunne også gå til topps hvis ingen av de andre vant. Facit viser at to av disse vant, men det ble ingen delt toppscorer. Arne Vestrheim vant og ble toppscorer med 8/10. Alene på 2. plass havnet Eirik Magne Johansen med 8/12. Sammen med Henning ser de to ut til å være de eneste som har spilt alle seriekampene. Jostein Flood kom på 3. plass med 7/10 og Henning Roschberg på 4. plass med 7/12. Av de som scoret 100% kom Håvard Hafskjold høyest med 5/5 på 7. plass. Den karen bør vel brukes oftere i neste sesong?

Sluttabellen og flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 12. runde (10.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 11. runde (10.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 10. runde (10.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 9. runde (03.11.2016) kan du lese her.

Referat fra 8. runde (27.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 7. runde (20.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 5. og 6. runde (06. og 13.10.2016) kan du lese her.

Referat fra 4. runde (29.09.2016) kan du lese her.

Referat fra 3. runde (15.09.2016) kan du lese her.

En liten notis om at Osloserien startet 10.09.2016 (med to runder) kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND